Mozaik

Szennyvízből készült sört dobtak piacra Szingapúrban

brewerkz.com
brewerkz.com

Szingapúr egy nagyon sűrűn lakott állam, amely ki van téve a vízhiánynak, mivel nincs saját vízforrása és kevés a tárolási kapacitása is – írta meg cikkében a The Guardian.

Az ország már régóta kísérletezik és fektet be olyan módszerekbe, amelyek segítenek ennek a problémának a megoldásában. Ilyen többek között az esővíz gyűjtése, a tenger sótalanítása és a szennyvíz tisztítása is.

A NEWBrew nevű sör a szingapúri nemzeti vízügyi ügynökség és a Brewerkz helyi kézműves sörfőzde együttműködése során jött létre. A sör tisztított szennyvízből, prémium német árpamalátából, aromás Citra és Calypso komlóból és Norvégiából érkező élesztőből készült.

Az ital alapja a NEWater nevű tisztított szennyvíz, amely teljes mértékben iható és egészséges. Mikrofiltráció, fordított ozmózisos kezelés és UV sugárzás során eltávolítják belőle a szennyezőanyagokat, baktériumokat, vírusokat. A végeredmény egy kitűnő minőségű iható víz, amely megfelel minden minőségi követelménynek és a WHO ivóvízre vonatkozó szabványainak is.

A Brewerkz úgy írja le a sört, mint egy „nagyon ízletes” italt, amely felidézi Szingapúr trópusi éghajlatát, selymes, pirított magokra emlékeztető, mézszerű utóízzel.

Kapcsolódó
Kiderült, hogy már 9 ezer éve itták a sört
Egy új tanulmány szerint kilencezer éve elkezdődött a sörkészítés Kínában, ezer évvel korábban az eddig véltnél.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik