Mozaik

Világhírű sörversenyt nyert a Rettegett Iván

Rettegett Iván aranyérmet, míg Bandibá’ egy amerikai IPA típusú sör az ezüst érmet szerezte meg a versenyen.

Az idén ötödik alkalommal rendezték meg Prágában a világhírű World Beer Idol sörversenyt. A 30 fős nemzetközi zsűri aranyéremmel jutalmazta a Szent András Sörfőzde russian imperial stout típusú Rettegett Iván nevű sörét, és ezüstéremmel a Bandibá’ IPA típusú sört. A teljesítményükkel olyan neves cseh és német sörfőzdéket utasítottak maguk mögé, mint a Svijany vagy a Schwarzbräu, írja a veol.

Nagyon büszkék vagyunk, hogy éppen a sörkészítés egyik fellegvárában, Csehországban sikerült ilyen szép eredményt elérni. Ez a díj is azt mutatja, hogy jó úton járunk. Továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy izgalmas és kiváló söröket kínáljunk a sörbarátoknak

– értékelte teljesítményüket Bukovinszky Béla, a Szent András Sörfőzde ügyvezetője.

A russian imperial stout több évszázados tudás és kísérletezés eredménye, melyet először a 18. századi brit sörfőzők készítettek az orosz cári udvar részére. A Rettegett Iván, egy gazdagon fűszerezett, zamatos fekete sör, mely négyféle malátából készült, füstös, csokoládés és krémesen karamellás ízekkel.

A Bandibá’ egy amerikai IPA típusú sör, melyben háromféle komló alkot harmonikus egészet a mentás, fenyős, sárgadinnyés és epres karakterjegyekkel. A sör különlegessége, hogy a sörfőzde két társfőző, Marosvári “Ogre” László és Kővári ’Csakajósör’ Gergő segítségével frissítette fel a receptet.

Fotó: Facebook/Békésszentandrási Szent András Sörfőzde

A magyar minőségi kézműves sörgyártás zászlóvivőjeként több mint 30 elismerő díjat gyűjtött már be az évek alatt különböző hazai és nemzetközi megmérettetéseken a ma már több mint 25 éve működő békés megyei vállalkozás.

A 2020-as versenyen a fődíjon kívül összesen 9 arany, 16 ezüst és 21 bronzérmet osztottak ki a benevezett mintegy 200 sör között, továbbá egy-egy díjat ítéletek oda a legjobb design és a legjobb pilsner kategóriában. A World Beer Idol fődíjat a német Hell főzde Brauerei Greif söre kapta. A Szent András Sörfőzde mellett még egy magyar résztvevő, a Körös-Maros Biofarm is díjjal érkezhetett haza, Alakor Bio sörük bronz minősítést kapott.

Kiemelt kép: Unsplash.com

7+1 ok, amiért érdemes sört inni
Természetesen fontos szempont a mértékletesség.
Olvasói sztorik