Otthon készült

Látványos fotókon mutatjuk, mennyi 100 kalória

pixabay
pixabay
A vizuális útmutató segítséget jelenthet egészséges ételeink 100 kalóriás adagjához.

A mymodermmet látványos fotókat tett közzé a táplálkozási információkkal kapcsolatban, különösen a kalóriaszámlálással kapcsolatosan.  Ez a fotósorozat tökéletes vizuális útmutató, amely segítséget jelenthet egészséges ételeink 100 kalóriás adagjához.

Ha táplálkozási okokból számoljuk a kalóriákat, akkor a képek segíthetnek nyomon követni napi bevitelünket. Az összeállítás  az egészséges étrenden belüli változatosságra is felhívja a figyelmet, amely a színek, textúrák és ízek ínycsiklandó skáláját mutatja. A bemutatott ételek nagy része növényi eredetű, ami jól prezentálja a természet által nyújtott gyümölcsök és zöldségek sokféleségét is.

Íme a gyűjtemény

A zöldségek és gyümölcsök méretétől függően változhatnak a megadott mennyiségek.

Brokkoli
9 kis darab = 100 kalória

foodnetwork

Sült burgonya
1 db közepes  = 100 kalória

foodnetwork

Málna
90-100db = 100 kalória

foodnetwork

Spárga
31 db = 100 kalória

Cheddar sajt
2 db kocka = 100 kalória

foodnetwork

Retek
90- 100 db kis fej = 100 kalória

Perec
21 db sótlan mini = 100 kalória

foodnetwork

Fokhagyma
22 db kis gerezd = 100 kalória

Vörös vesebab (konzerv)
82 db = 100 kalória

foodnetwork

Szardínia
4 db  lecsepegtetve = 100 kalória

Bébirépa
25-28 db = 100 kalória

foodnetwork

Kelbimbó
10- 12 db  = 100 kalória

Pörkölt kesudió
15 fél darab = 100 kalória

foodnetwork

Szárított füge
5 db = 100 kalória

foodnetwork

Mazsola
50 db = 100 kalória

foodnetwork

Okra hüvely (párolt vagy főtt)
43 db = 100 kalória

Teljes kiőrlésű penne
34 db = 100 kalória

foodnetwork

Szárított paradicsom
20 db közepes  = 100 kalória

Zöldbab
50-60 db  = 100 kalória

foodnetwork

Egy igen érdekes fotósorozatban Paula Norris pedig arra kéri Instagram-követőit, hogy „lássák meg a különbséget” a magas és alacsony kalóriatartalmú ételek között.

Norris minden egyes képen egy pár egészségesnek tűnő étellel teli tányért mutat egymás mellett.  Míg gyakran csaknem teljesen egyformának tűnnek, az adagok alapos vizsgálata feltárja finom különbségeiket, az adagok méretétől a fehérje mennyiségéig. E kis változtatások nagy hatásának szemléltetésére Norris az egyes ételeket a benne lévő kalóriák számával jelölte meg, bizonyítva az apró finomítások hatalmas erejét.

Sokszor elég, ha a tányéron a zöldség javára módosítjuk a mennyiséget.

Kapcsolódó
3 ínycsiklandó recept eperrel – a desszerteken túl
Eper nem csak édességekbe kerülhet, hanem akár "sósságokba" is. Érdemes kipróbálni minél többféleképpen!
Olvasói sztorik