Mozaik

Létezik egy gyümölcs, aminek csokipuding íze van

Vannak emberek, akik desszertként tekintenek a gyümölcsökre, mások nem osztják ezt az elképzelést. Itt jön képbe a csokoládépuding ízű gyümölcs, közismertebb nevén a fekete datolyaszilva, ami mindkét fél ízlésének megfelel, írja az Atlas Obscura.

Kék színű és vaníliafagylalt ízű a világ legfinomabb banánja
Bárki ültethet, jól bírja a hideget is.

A fekete datolyaszilva éretlenül egyáltalán nem hasonlít a csokipudingra, hiszen fehér színű és ehetetlen. De amikor megérik, a belseje élénkbarnává és pudingszerűvé válik. A gyümölcs külseje zöldesbarna, az íze pedig elég megosztó. Egyesek egyáltalán nem éreznek rajta a csokira emlékeztető jegyeket, míg mások szerint egyértelműen a közkedvelt édességre hajaz.

A többek közt Mexikóban, Guatemalában és Nicaraguában őshonos gyümölcs termését akkor szedik le a gazdák, amikor az a zöld paradicsomra hasonlít, még mielőtt teljesen megérne. Erre otthon még három-hat napot kell várni, csakúgy, mint az avokádók esetében.

A szerencséseknek nem is sokat kell bajlódniuk a gyümölccsel, hiszen ha kettévágjuk, egy kanállal egyszerűen ki lehet szedni a húsát.

A banánhoz hasonlító fekete datolyaszilva kedvelt alapanyaga desszerteknek, így tortáknak, turmixoknak és természetesen a pudingoknak is. Közép-Amerikában jégkrémek összetevője is gyakran.

A gyümölcs, ami Mark Twain szerint maga az ízletesség
Számtalan módon felhasználhatjuk.

Kiemelt kép: Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik