Otthon készült

Igazi boldogságbomba a vörösboros forró csoki

A vörösbor és a csoki úgy passzol egymáshoz, mint a parmezán a karfiolhoz. Ha egyszer megkóstolod, egész télen rá sem akarsz majd nézni a teára. Ízletes és gazdag, elkészítése mégis egyszerű és gyors.

A recept

  1. Keverjünk el 60 gramm apródarabos étcsokoládét 5 deciliter tejben egy közepes serpenyőben.
  2. Főzzük közepes lángon, amíg teljesen be nem krémesedik, sűrűsödik.
  3. Adjunk hozzá 3 deciliter vörösbort és keverjük el alaposan.
  4. Vegyük le a tűzről, öntsük szét bögrékbe és díszítsük mályvacukorral és/vagy tejszínhabbal.

Ha kész, vegyünk fel egy kényelmes pulóvert, gömbölyödjünk össze a kandalló mellett és élvezzük a tökéletes estét.

Amennyiben a forró csoki kortyolgatása szívünkhöz közelebb áll, akkor arra is van 5 kiváló receptünk.

(PureWow)

Olvasói sztorik