Életmód

Fotókon az éjjeli és nappali csodák Salgó várától a Mátráig

pozsik gábor
pozsik gábor
A 23 éves fiatalembernek 2016-ban vált szenvedélyévé a természetfotózás.

A Nógrád vármegyei Bátonyterenyén élő Pozsik Gábor fotói több alkalommal bejárták a világhálót, felvételei a Sokszínű vidéken is többször megjelentek.

A 23. életévében járó fiatalember a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli szakán szerzett diplomát, jelenleg  tárlatvezetőként a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeumban dolgozik. Munkája mellett a fotózás a mindene. Lehet eső vagy hó, fagy vagy kánikula, reggel vagy éjszaka, számára nincs akadály.

Szabadidőmben sokat járom a természetet, telente imádok síelni. 2016-ban érett meg bennem az elhatározás, hogy a látott szépségeket fényképeken is megörökítsem. Azóta szenvedélyem a fotózás, célom, hogy a ritka, különleges pillanatokat saját látásmódomon keresztül mutassam meg

– mondta érdklődésünkre Pozsik Gábor.

Először 2020-ban nyílott kiállítás képeiből a salgótarjáni József Attila Művelődési Központban, majd két alkalommal a város általános iskoláiban is bemutatta gyönyörű felvételeit. 2024. október 1-jén a szintén helyi Gagarin Általános Iskola galériájában nyílt tárlata, amely 2025. január közpéig tekinthető meg.

 

Kedvenc témáim közé tartozik a gólyák élete, a természet változásai a különböző évszakokban, ezzel összefüggésben a szép tájak, városok fényképezése, de szívesen fotózom a különleges légköroptikai és a csillagászati jelenségeket

– említette a fiatalember.

Az általa legkedveltebb helyek közé tartozik Salgó vára, a salgótarjáni Salakhegy, a Csente-tető, a bátonyterenyei Maconkai-víztározó és Galyatető.

A képre kattintva galériánkban megtekinthetők Pozsik Gábornak a mostani – Salgótarján környéke éjjel-nappal című – kiállításon látható fotói, melyek kedvenc témái és túrahelyszínei köré csoportosulnak.

Galéria
Kapcsolódó
Újra felbukkant a nógrádi csodaszarvas
Egy társával is pózolt a fotósnak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik