Újabb, feltehetően sokakat érdeklő olvasói kérdésre felelt Facebook-oldalán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), ami úgy szólt:
elég, ha a virslit csak megmelegítjük a mikróban?
Válaszukban kifejetették, a virsli „főzése” tulajdonképpen a felmelegítést jelenti, mely során egy-két percig javasolt forrásban lévő vízben tartani, ezzel elkerülve, hogy kifőjenek belőle az ízanyagok.
Hozzátették: mivel a virsli hőkezelt, azaz főtt termék, ezért élelmiszerbiztonsági szempontból nem jelent kockázatot, ha a fogyasztó nem főzi át teljesen, vagy akár csak mikrohullámú sütőben melegíti fel.
„A legjobb érzékszervi tulajdonságok eléréséhez minden termék esetén javasolt a gyártó által a címkén feltüntetett elkészítési javaslatot követni” – jelezték.
A magyarok negyede egyébként nem is tudja, hogy miből készül a virsli.
A Nébih korábban olyan kérdésekre is felelt, mint hogy
- mi a különbség a tejföl és a frissföl között;
- minek hol van a helye a hűtőben;
- illetve hogy van-e olyan zöldség, amit nem ajánlott nyersen fogyasztani.