Otthon készült

Így készül az új őrület, a dubaji csoki

Getty Images
Getty Images

Tulajdonképpen néhány héten, hónapon belül új őrületté vált már Magyarországon is a dubaji csoki, az édességet sokan keresik készen is a boltok polcain, de egyre többen próbálkoznak az otthoni elkészítésével is.

A Nosalty a trendnek felülve elkészítette a saját verzióját. Az elkészítéshez a következőkre lesz szükségünk:

  • 180 g étcsokoládé (vagy tejcsokoládé)
  • 30 g fehér csokoládé (díszítés)
  • 20 g pisztácia (díszítés)
  • 140 g pisztáciakrém
  • 2 ek tahini (ízlés szerint)
  • 1 csipet só
  • 3 ek vaj (vagy margarin)
  • 40 g üvegtészta

A dubaji csoki elkészítésének lépéseit pedig alábbi galériánkban találod a lap receptje alapján.

Galéria
Getty Images
Az étcsokoládét olvasszuk fel egy kevés vajjal, majd egy tetszőleges formába (mi egy hosszúkás sütőformát használtunk) helyezzünk folpackot vagy sütőpapírt és öntsük bele az alsó réteg csokoládét. Egy kanál segítségével kenjük picit a szélére is, ezzel egy peremet képezve a tölteléknek.
Kapcsolódó
3 kiváló kókuszos édesség ünnep- és hétköznapokra
Merüljünk el a kókuszos sütemények világában és élvezzük, ahogy megtelik a konyha a kókusz mennyei illatával!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik