Ha egyszerű, de nagyszerű édességre vágyik a család, akkor a legjobb választás lehet.
Hozzávalók
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg darált mák
- 1 db tojás
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 1 dl olaj
- 2,5 dl tejföl
- 2 db közepes alma
- fél citrom leve
- 1 kávéskanálnyi reszelt citromhéj
- csipetnyi só
Elkészítése
Lereszeljük az almát, és a szódabikarbónát összekeverjük a liszttel. Ezt követően egy tálban minden összetevőt elkeverünk. A tésztát kivajazott vagy lisztezett formába öntjük ( ha szilikonos forma, akkor nem szükséges). ha tortaformát választunk, akkor a 24 cm átmérőjű lesz a megfelelő. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt porcukorral meghintjük, és vaníliakrémmel vagy lekvárral tálaljuk.