A paradicsom az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb zöldség, amely számos ételünk nélkülözhetetlen összetevője. Hazai kertekben, balkonládákban vagy akár kiskerti telepítésekben is gyakran termesztik. A paradicsom érlelődése során a vöröses árnyalatú, érett gyümölcsök válnak a kertész által várva vágyott ízletes és tápláló zöldséggé, írta az Agrároldal.
Mi az oka, ha nem pirosodik a paradicsom?
Olykor előfordulhat, hogy a paradicsomok nem színeződnek meg megfelelően, és hosszú ideig zöldek maradnak, ami a termelők és kertészek körében aggodalmat kelt. A nem megfelelő pirosodás hátterében számos ok állhat, és a megfelelő diagnózis és gondozás segíthet visszaállítani a paradicsomok természetes érési folyamatát.




Azt is megosztottuk a közelmúltban, hogyan öntözd a paradicsomot, hogy bőséges termést hozzon és egészséges maradjon, valamint mutattunk 11 egyszerű trükköt, hogy a paradicsom bőségesen teremjen.

