Kendli Szilvia a Szilke Kerámia megálmodója. Már gyerekként is vonzódott az agyaghoz, és ez a vonzalom nem múlt el, sőt kiteljesedett.
Gyermekei megszületése után kerámia műhelyben kezdte alapozó tudását, majd fazekas iskolát végzett. Főként kulináris kerámiákat készít – tányérokat, poharakat, tálakat. Alacsony és magas lángon éget, kézi öntést, korongozást és öntési technikákat alkalmaz. Gipszformákat is készít, amelyeket porcelán öntéséhez használ.
A kerámiaművészetben mindig rejlik lehetőség az új technikák felfedezésére.
Ez az, ami Szilvia számára is lendületet adott a folyamatos tanulásra és új készségek fejlesztésére. Ma már több étteremnek is szállít gyönyörű termékeiből, hiszen a gasztronómia piciny szelete az is, hogy miből eszünk, iszunk. Valljuk meg, egy ünnepi, de egy vasárnapi ebédnél is nagy jelentősége van, hogyan tálalunk.
Az alábbi videóban ezt is láthatjuk. Egyszerű és nagyszerű finomság került az asztalra, a tapas.
A tapas a spanyol gasztronómia egy jellegzetes kis adag étele, falatka, amelyet a bárokban és éttermekben az italok mellé is kínálnak. Bármi lehet, ami kis adagokra osztható, például apró szendvicsek, sonkák, sajtok vagy olívabogyók, paradicsommal, fűszerekkel. A tapas a XX. századra trendi nemzetközi étellé vált, tálalására pedig tökéletes megoldás lehet egy-egy szép kerámia tál.
Ha pedig szó esett a falatkákról, érdemes kipróbálni a vargányás vajjal készült ételeket is.


