Virágzó vidékünk

Új hungarikumok: Egri Bikavér, Kodály-módszer, magyar pásztor- és vadászkutya fajták, tiszai halászlé

Bővült a Magyar Értéktár is.

A Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, valamint a tiszai halászlét. A Magyar Értéktár újabb kilenc értékkel bővült: a döntést Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jelentette be kedden Egerben a bizottság ülése után – írta az MTI.

Fotó: Wikimedia Commons

Az egri várban, borászok részvételével tartott sajtótájékoztatón taps fogadta, amikor Fazekas Sándor bejelentette: hungarikummá vált a világszerte ismert vörösbor, az Egri Bikavér.  A tárcavezető felidézte, hogy 81 éve ugyanezen a napon jött létre az Egri Borvidék, mint jogilag önálló bortermő terület Darányi Ignác földművelésügyi miniszter döntése alapján.

Kiemelt kép: MTI – Bugány János

Olvasói sztorik