A receptért köszönet greenhealthycooking oldalnak.
Hozzávalók
A tésztához
- 1 csésze liszt ( jó választás lehet a mandulaliszt is)
- 1 csésze felezett dió
- 1 tojás
- 1 evőkanál olaj (lehet kókuszolaj)
- 2 evőkanál bodzaszirup (az eredeti receptben juharszirup)
A krémhez
- 1 csésze sűrített tej
- 1 tojás
- 2 tojás sárgája
- ¼ csésze bodzaszörp ( eredeti receptben juharszirup)
+
- 3 db nagy alma
- 1 citrom
Elkészítés
Melegítsük a sütőt 180 ° C-ra. Töltsünk meg egy nagy tálat langyos vízzel facsarjuk bele a citrom felét. Mossuk meg, magozzuk ki az almát és szeljük vékony szeletekre és tegyük bele a citromos vízbe, amíg az összes almát felszeleteljük.
A dióbelet törjük össze és terítsük szét egy tepsiben. Kb. 8 percre tegyük forró sütőbe, majd vegyük kis és tiszta konyharuhában átdörzsölve amennyire lehet, szabadítsuk meg a külső hártyától. Ha szükséges törjük még megy egy picit majd tegyük hozzá a lisztet, a tojást, az olajat a 2 evőkanál szirupot és keverjük össze. A sima tésztát terítsük szét egy szív formájú „tepsiben”. Kézzel finoman lapítsuk szét, úgy, hogy a sütőforma alján és oldalán is egyenletes és kb. 2-3 cm vastag legyen a tészta.
Ezután az almaszeletek a fotón látható módon elhelyezzük a tésztán ( ha a szeletek nem jól formázhatók, akkor tegyük pár percre forró vízbe).
Egy kis tálban habverővel keverjük össze a sűrített tejet, az 1 tojást, a 2 tojássárgáját, és ¼ csésze szirupot. Lassan és óvatosan öntsük a „pudingos” krémet az almaszeletekre.
Helyezzük tepsinket egy tepsibe, hogy az estlegesen kiszivárgó olaj ne a sütő aljára csöpögjön.
Süssük 35-40 percig 180 ° C-on, amíg a tészta kérges lesz és az alma teteje barnulni kezd. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd további 1 órát tegyük hűtőbe, hogy a sodó kellőképpen megszilárduljon a süti tetején.
Jó étvágyat kívánunk!