Február közepén Parádon és környékén forgatott a népszerű televíziós sorozat, a Gasztroangyal stábja, írta a heol.
Helyi hagyományőrzők egy éve vetették fel az ötletet, hogy a stábot a Mátrába kellene csábítani. Nagyon örültünk, hogy elfogadták a meghívásunkat
– mondta a portálnak Mudriczki József, Pardád polgármestere.
Borbás Marcsi a vendéglátók összefogásával a helyi kisvendéglőben készített két, a környéken jellegzetes ételt, a magalevit, illetve az angyalkolbászt. Később egy vendégházban vargányából készült gombakrémlevest varázsoltak, majd az óvónőkkel összefogva szabados káposztát főztek, Juhász László katonaszakács segítségével pedig muflongerincet készítettek. A Gasztroangyal csapata ellátogatott a közeli Bodonyba is, ahol a hagyományőrzők egy mákos sütemény receptjével lepték meg a vendégeket.
A sütés-főzés közben Borbás Marcsi és csapata ellátogatott a Mátra néhány nevezetességéhez is: forgattak az Ilona-völgyben, a Cifra istállóban és felkeresték a Parádfürdői Állami Kórház egyedülálló ásványvízmúzeumát is.
Kiemelt kép: MTI/Marjai János