Egy kansasi szakács úgy véli, megtalálta a tökéletes csokoládétorta titkát. Egy hozzávalóban, amit általában szendvicsek készítéséhez szoktak használni.
Jasper J. Mirabile Jr., egy olasz étterem második generációs tulajdonosa a Kansas City Star című lapnak árulta el a talányt.
Mielőtt fintorogni kezdenél a recepten, szeretném elmagyarázni, hogy miért olyan fontos alapanyaga a majonéz a tökéletes csokoládétortának
– írta a mesterszakács.
Elmesélte, nagymamája a család éttermében dolgozott, amikor kipróbálta a majonézt torták sütésénél.
Édesapám úgy vélte, tortáink kissé szárazak. Nagymamám azt javasolta, adjunk hozzá majonézt, mert ezt olvasta egy újság hirdetésében.
Mirabile utána nézett a dolognak. Mint mondta, az első nyomtatásban megjelent majonézes tortarecept 1927-ből származik.
A második világháború környékén lett egyre népszerűbb a vaj, a tojás és az olaj keveréke. Úgyhogy kipróbálták süteményeknél is.
A recept
- 2 csésze liszt
- 2/3 csésze cukrozatlan kakaópor
- 1/4 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál sütőpor
- 3 tojás
- 2/3 csésze cukor
- 1 teáskanál vanília-kivonat
- 1 csésze majonéz
- 1/3 csésze víz
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokon. Zsírozzuk és lisztezzük be a tortaformát, majd tegyük félre.
- Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, kakaót, szódabikarbónát és a sütőport, majd hagyjuk állni.
- Egy másik tálban verjük habosra a tojást, cukrot és vaníliakivonatot, majd adjuk hozzá a majonézt és keverjük el benne.
- Öntsük rá a lisztes keveréket, végül helyezzük a masszát az előkészített tortaformába.
- Süssük 30 percig, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.