Otthon készült

Mindenki odavan a négy összetevős felhő kenyérért

A legtöbb kenyértől eltérően az alábbi finomság szénhidrát- és gluténmentes, ráadásul magas a fehérjetartalma így a derekunk biztosan díjazni fogja. Elsőre talán nem hangzik túl jól, de állítólag nem lehet leszokni róla.

Szóval hogyan kell csinálni?

Négy összetevőre lesz szükséged: tojás, krémsajt, sütőpor és édesítőszer (vagy cukor ízlés szerint).

  • Válasszuk szét a tojásokat, melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A tojássárgáját habosra keverjük a többi, fent említett összetevővel.
  • A fehérjéket kemény habbá verjük, és a tojássárgás keveréket óvatosan beleforgatjuk. Kanalazzunk kis halmokat a sütőpapírra, se túl vékony, se túl vastag ne legyen.
  • Sütőben bő negyed óra alatt megsül. Ha kész, eleinte habcsók állaga lesz, de pár perc múlva felvesz egy puha, kellemesen rágós állagot.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.