Otthon készült

5 egészséges chips, melyek kielégítik a nassolni valók iránti vágyaidat

Parmezános cukkini chips

landscape-1440540352-zucchini-chips-delish

Hozzávalók: 2 cukkini vékonyra szeletelve, frissen reszelt parmezán, durva só

Elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A sütőlapokra helyezzünk pergamenpapírt, majd rendezzük el rajta egységesen a cukkinit, végül szórjuk meg a parmezánnal. Süssük, amíg aranyszínű és ropogós nem lesz, ez nagyjából 20-25 percet vesz igénybe.

Parmezános paradicsom chips

tomato-chips5-1-of-1

Hozzávalók: 6 csésze vékonyra szeletelt paradicsom, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 2 teáskanál tengeri só, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem, 2 evőkanál reszelt parmezán sajt

Elkészítése: Finoman forgassuk meg a paradicsomszeleteket az olívaolajban, majd hagyjuk lecsöpögni. Egy kis tálban habverővel keverjük el a többi hozzávalót, majd kenjük el egyenletesen a paradicsomon. Attól függően, hogy a zöldség milyen vastag, hagyjuk száradni 12-24 óráig. Ha kész, melegítsük elő a sütőt 90 fokra, majd süssük, míg a paradicsom széle meg nem pirul.

Fűszeres pita chips articsókás-spenótos mártással

54f63ee397114_-_artichoke-spinach-dip

Hozzávalók: 1 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 500 gramm articsóka, 1 dl száraz fehérbor, 2 csomag fagyasztott apróra vágott spenót, 300 gramm krémsajt, fél csésze frissen reszelt sajt, 1 teáskanál finomra reszelt citromhéj

Elkészítése: Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felaprított vörös- és fokhagymát. Főzzük alacsony lángon, amíg meg nem puhul. Ezt követően mehet hozzá az articsóka, majd a fehérbor. Ha utóbbi elpárolgott, tehetjük hozzá a spenótot, kevergessük egy percig, majd hozzáadhatjuk a sajtokat és a citromhéjat. Keverjük, amíg krémes nem lesz. Tálaljuk fűszeres pitával.

Sült kelkáposzta chips

54f8e794d2476_-_baked-kale-chips-recipe-rbk0912-de

Hozzávalók: 1 csokor kelkáposzta, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, kóser só

Elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, a tepsire pedig helyezzünk pergamenpapírt. Tépjük le a lombos részét a kelkáposztának, majd vágjuk harapás méretű darabokra. Öblítsük le, töröljük szárazra. Helyezzük egy keverőtálba és öntsük nyakon olívaolajjal és sózzuk meg. Süssük, amíg ropogós nem lesz.

Édesburgonya chips

54f65d4ddfd99_-_baked-sweet-potato-chips-recipe-fw1213-de

Hozzávalók: 1 kis édesburgonya, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, só, bors

Elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 135 fokra. Egy tálban keverjük el az összes hozzávalót, majd győződjünk meg róla, hogy minden szelet burgonya olajos-e. Rendezzük el egyenletesen a sütőben a zöldséget, majd süssük 45-50 percig. Idő közben forgassuk is meg a burgonyaszeleteket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik