Életmód

Mit árulnak el személyiségedről kávéfogyasztási szokásaid?

Ki sok cukorral, ki tej nélkül, ki hidegen szereti. De senki sem véletlenül issza úgy ahogy.

Feketén a legjobb

Nem szeretnék ujjal mutogatni, és félreértés ne essék, de ez átvitt értelemben a pszichopaták csoportja (hé, ne törd össze a monitort!).

Biztosan szókimondó vagy, imádod a reggeleket, és többnyire a nap ezen szakaszán vagy a leghatékonyabb.

Ki nem állhatod a hirtelen változásokat, szereted előre beosztani az idődet. Amíg van a környezetedben víz és kávébab, nehezen hoznak ki a sodrodból.

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock

A klasszikus tejjel és cukorral kombináció

Imádnak az emberek. Őszintén miért ne ízesíthetnénk a kávét két olyan hozzávalóval, ami szinte bárhol megtalálható, és ráadásul remekül szuperál együtt? Nem kéred a pincért, tegyen bele jeget, könnyű vendég vagy, aminek mindenki örül.

A kávéd egyszerű, de nem unalmas, teljesen megbízható, pont úgy, mint te!

Kevés cukrot kérsz bele

Olyan édes vagy, amennyire csak lehet – és szereted a kávét. Nem veszed túl komolyan az életet, de szeretsz spontán lenni. Mivel mindig rendezvényekre jársz, nem bonyolítod túl a kávédat. Csak vigyázz a délutáni hangulatingadozásokkal!

A lényeg, hogy tűzforró legyen

Nagylelkű vagy, annyi szent. Honnan tudjuk? A Yale Egyetem tanulmánya szerint akik forró italokat fogyasztanak, nagyobb valószínűséggel adakoznak, mint azok, akik a hideg folyadékokat preferálják.

Ergo ha minden reggel forró kávéval nyitsz, gyanúsan sok jót cselekedhetsz.

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock

Csak a tej számít

Minimalista vagy. Bár nem szereted a kávé kesernyés ízét, tejjel már elviseled, sőt. Az élet könnyebb és egyszerűbb így számodra. Gondtalanul rendelhetsz egy kávét, megspékeled tejjel és folytathatod is vidám utadat.

Hidegen szereted, sok jéggel

Az elmúlt években jött divatba, először csak a melegebb évszakokban, de most már a hideg, téli napokon sem snassz fogyasztani.

Kalandos vagy, nem riadsz meg az új dolgok kipróbálásától.

Dupla eszpresszó

Szereted feszegetni a határokat, emiatt szükséged van egy italra, ami segíti tartani a lépést az életmódoddal. Kemény munkás vagy, ezért teljes gázzal kell indítani a napodat.

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock

Mindegy mi van benne, de csak akkor, ha nagy adag

Te vagy az a baráti társaságban, akit senki nem tud lekövetni. “Nem tudom, hogyan csinálja az egészet” – mondják rólad haverjaid. A következő találkozón már egyikük sem vállalja majd be, hogy kávét készítsen neked.

Komplikált

Ha olyasvalaki vagy, aki csak szójatejjel hajlandó meginni a kávéját, vagy legalább 15 szót kell kiejtenie, hogy elmagyarázza, mit kér bele, akkor a sznobok közé tartozol.

Ami egyben azt is jelenti, hogy maximalistaként élsz és kissé rögeszmés vagy a mindennapokban.

De ha tudod mit akarsz, miért is érnéd be kevesebbel?

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik