45 meggyőző érv a csicsóka mellett

Magyarországon több száz éve ismert, régi leírásokban is kiemelten javasolt, igen hasznos  növényként és „téli élelmiszerként”, tápanyagforrásként tartották számon a csicsókát.
Kapcsolódó cikkek

Fő hatóanyaga az inulin növényi rostanyag, amely képessé teszi a szervezetet arra, hogy öngyógyító tevékenységének maximumát érje el.

Az inulin összetett szénhidrátvegyület, amely azonban eltér az ebbe a kategóriába tartozó keményítőktől, vagyis nem tekinthető cukornak sem, annak ellenére, hogy édes ízű. A legnagyobb haszna probiotikus tulajdonságában rejlik, szelektív módon tápanyagul szolgál a hasznos bélbaktériumoknak.

A csicsókagumóból előállított készítmények komoly, megbízható kutatási háttérrel rendelkező élelmiszerek, hatásaikat reprodukálható módon igazolták független, akkreditált intézmények, klinikák szerte a világon. A csicsókasűrítmény kutatási modell-anyag, számos kutatómunka tárgya mind a mai napig. Jótékony hatásáról a legfontosabbakat a naturegift oldal segítségével gyűjtöttük össze.

Fotó: youtube.com

Kipróbált csicsókás recepteket itt találtok.