Életmód

Lóháton járőröznek a hölgyek Cserkeszőlőn

A Cserkeszőlői Községi Polgárőr Egyesület büszkén tette közzé a legnagyobb közösségi portálon, hogy hat női lovas járőr „teljesít szolgálatot” községükben.

A polgárőr szervezetek közül elsőként itt alakították meg a lovas tagozatot az országban, köszönhetően a helyi lótartó gazdák összefogásának. A hat hölgy ezt megelőzően még tavasszal Lakitelken szakmai felkészítőn vett részt, bár ők tapasztalt lovasok és túravezetők.

A lovasok nem mondhatják, hogy nincs idejük terepre menni, mert sok a dolguk, vagy nincs kedvük, mert a lovaknak rendszeresen mozogniuk kell – fogalmaz a cserkeszőlői polgárőr szervezet. – A lányok szívvel- lélekkel végzik teendőiket, szeretik az önkéntes hivatásukat. A lovak meg igénylik a törődést, amit természetesen meghálálnak.

A lovas hölgyek párban járőröznek az utakon: benn a településen, valamint a falu szélén lévő gyümölcsösökben, a környező erdőkben és mezőgazdasági területeken terepszemléznek. Munkasikereik is vannak – bár ne lennének –, számos tettenérésben volt részük az elmúlt időszakban.

Fotó: Cserkeszőlői Községi Polgárőr Egyesület
Fotó: Cserkeszőlői Községi Polgárőr Egyesület

A lovas polgárőr hölgyek idegenforgalmi látványosságnak sem utolsók: a turisták gyakran kérik meg őket közös fotók elkészítésére. Képzeljünk bele: a végén még a helyi turizmus további fellendítésében is szerepük lehet!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik