Életmód

20 egyszerű mód, hogy boldogabban induljon a reggel

Csak némi odafigyelés kell hozzá, hogy ne stresszesen vegye kezdetét a napunk.

Tervezzük el előre, mit veszünk fel másnap

És ha már megtesszük, csomagoljuk be az ebédet is előző este. Bizonyított tény, hogy a stressz és a boldogság ellentétek. Mivel a tervezés automatizálja a reggeleinket, kevésbé leszünk feszültek ébredés után.

Menjünk hamarabb aludni

A Binghampton University tanulmányából kiderül, hogy akik éjszaka térnek nyugovóra, negatívabb gondolatokkal a fejükben alszanak el, mint azok, akik rendszerint ugyanakkor fekszenek le.

Aludjunk eleget

Az alváshiány beszennyezi az érzelmeket – állítja Dr. Jodi A. Mindell pszichológia professzor. Könnyebben leállhatunk vitázni vagy kezdhetünk el sírni, ha nem vagyunk elég kipihentek.

Ne húzzuk be teljesen a függönyöket

Egy kis napfény segítségével jobb hangulatban kelhetünk ki az ágyból, pláne sötét évszakokban.

gallery-1451582074-gettyimages-154399163

Ébredjünk zenére

Állítsuk be kedvenc dalunkat ébresztőnek, amit még énekelni is tudunk. Kutatások bizonyítják, hogy az éneklés jó érzést keltő hormonokat termel, mint endorfin és az oxitocin, és minimalizálja a szomorúság kialakulásának esélyét is.

Igyunk ébredés után

A víz fogyasztása különösen fontos reggel. Ha felébredtünk, igyunk meg egy pohárral a kell hidratáltság fenntartásáért.

Írjuk össze, miért vagyunk hálásak

Több tanulmány is igazolta, hogy hálásnak lenni egyenes út a boldogság felé. Reggel fogjunk papírt és tollat, és véssünk fel 3-5 dogot a cetlire, amiért hálásak vagyunk az életben.

Hagyjuk a telefonunkat az éjjeliszekrényen

Ne azzal kezdjük a napot, hogy elolvassuk leveleinket. Reggelizzünk, kávézzunk, és csak ezt követően kezdjünk el dolgozni.

Nézzünk meg egy vicces videót

Ha tényleg nem tudunk ellenállni a közösségi médiának, akkor kezdésként válasszunk egy vicces blogot vagy egy aranyos állatos felvételt.

Lélegezzünk mélyeket

A mai világban aligha van idő a meditációra, de pár perc kikapcsolódásra annál inkább. A mély lélegzés csökkenti a stresszt.

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock

Ne szundizzunk

Az ébresztőóra visszaállítása megzavarhatja az alvási ciklusunkat, és ébredés után másfél óráig bódultak lehetünk.

Fókuszáljunk arra, hogy jó napunk lesz

Ahelyett, hogy a konferenciahívásokra és a munkára gondolnánk, próbáljunk a szépre koncentrálni. Gondoljunk arra, hogy csodálatos nap elé nézünk.

Uralják vidám színek a hálószobai falakat

Nagyban befolyásolhatja a napunkat, ha egy szürke szobában ébredünk. Javasolt a sárga, a halványzöld és a kék színek használata a falakon.

Mosolyogjunk – még ha nincs is kedvünk hozzá

Ha jól érezzük magunkat, nevetünk, de ez fordítva is igaz. Kutatók megfejtették, hogy a mosolygás csökkenti a stresszt, még akkor is, ha erőltetett mosolyról beszélünk.

Menjünk el futni

Ugye te is gondolkoztál már rajta, miért boldogabban a futni járók? A University of Montreal tanulmánya szerint az edzés dopamin felszabadulását okozza, amely motivációt ad az embernek.

Együnk probiotikus joghurtot reggelire

A belek és az agyunk között van kapcsolat, ami hatással van a lelki nyugalmunkra is. A probiotikum fogyasztása ráadásul lazábbá tesz minket.

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock

Tartsunk növényeket a hálószobában

A New York Times jelentése szerint a kórházi betegek sokkal kevésbé feszültek, ha beltéri növényzet veszi őket körül.

Iktassunk be valami szórakoztatót is a napunkba

Ha várunk valamire, az mindig izgalmas, ami pedig önmagában boldoggá tesz bennünket. Nem véletlen, hogy nyaraláskor az utazás előtti napon érezzük magunkat a legjobban.

Hívjunk fel egy barátot

A boldog ember mindig talál valami pozitívumot a nehéz helyzetekben. Ha valamelyik nap beragadsz a csúcsforgalomban, akkor csörgess rá egy régi ismerősödre.

Éljünk a mának

Bizonyított tény, hogy az emberek többsége a múlton rágódik vagy a jövő miatt aggódik és nem az adott pillanattal foglalkozik. Hogyan oldható ez meg? Ha reggelizünk, harapáskor figyeljünk a falat ízére.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik