Köztudott, hogy amikor Popeye némi plusz erőre és energiára vágyott, akkor szélsebesen felbontott egy spenótkonzervet, és döntötte is magába a zöld színű vitaminbombát. Ha duzzadó izmaink nem is lesznek tőle, biztosak lehetünk benne, hogygyogyszernelkul.com portálon.
– olvasható aA spenót gazdag A-, B2-, B6-, C-, E- és K-vitaminban, mangánban, folsavban, magnéziumban, vasban, kalciumban, káliumban, foszforban, cinkben és rézben, de sok lutein, flavonoid és klorofill is található benne. A flavonoid vegyületek olyan antioxidánsok, amely szerepet játszanak a daganatok kialakulásának megelőzésében. Oxálsavtartalma
és hatékonyan tisztítja a vastagbelet, habár vesekőképződésre is hajlamosít.A spenót erősíti az immunrendszert, béta-karotin-tartalma pedig jó hatással van a vastagbélre. A benne található magnézium a vérnyomás szabályozásában játszik szerepet, de még
Antioxidáns hatása révén a szív- és keringési betegségekkel szemben nyújt védelmet. A spenót nullkalóriás zöldségnek számít, így nyugodtan beilleszthető bármilyen fogyókúrába. Kutatások bizonyítják, hogy antibakteriális és gombaellenes hatással is rendelkezik.A növényben található K-vitamin megtámogatja a máj méregtelenítő munkáját, és részt vesz a csontok felépítésében. A spenót fogyasztása még a gyulladásos megbetegedések ellen is nagyon hatásos lehet.
Ajánlatos tehát minél több spenót fogyasztani – az interneten receptek tömegét találjuk –, többek között antioxidáns hatása miatt is. A spenótot
amelyeket leturmixolva italként is fogyaszthatunk. Egy ilyen antioxidánsokban gazdag turmix biztos, hogy megtámogatja az immunrendszert.