Életmód

Ilyen volt egy jó feleség 60 évvel ezelőtt

A Housekeeping Monthly 1955-ben adta közzé a " Jó feleség ismérvei" című kézikönyvét, melyben részletesen leírták, hogyan kell viselkednie egy ideális asszonynak, feleségnek. A téma annyira népszerű volt, hogy háztartástan órákon is tanították -írja a faithtap.com.  Ma már a legkevésbé sem gondolnánk, hogy sikere lenne.

A legszebb mosolyoddal várd haza

Készülj fel párod fogadására.  Pihenj 10- 15 percet , hogy felfrissülve várd hazaérkezését. Egy kis smink, rúzs, hajigazítás és az  üde megjelenés szinte kötelező. Légy kedves és érdekes.

Hallgasd meg

Lehet, hogy egy tucat fontos dolgot szeretnél mondani neki, de erre nem a legalkalmasabb kedvesed hazatérése. Előbb engedd, hogy ő beszéljen, valószínű, hogy fontosabb mondanivalója van, mint neked.

Ne morgolódj

Ne bosszankodj ha későn érkezik haza, sőt akkor sem, ha egész éjjel kimarad. Inkább gondolj arra, milyen nehézségen mehetett keresztül egész nap, tehát szüksége van egy kis kikapcsolódásra.

Fotó:darlingmagazine.org

Figyelj a gyerekekre

A gyerekek tisztán tartásában  és nevelésében maximálisan helyt kell állni. Tanítsd őket tiszteletre és utasítsd rendre ha túl zajosak, amikor az édesapjuk hazaér.

Légy tekintettel az igényeire

Mindenekelőtt tudd, hogy az otthon a béke, a rend és a nyugalom helyszíne, ennek megfelelően biztosítsd  férjed komfortját.  Kellemes, nyugodt hangon beszélj, segítsd pihenését, készítsd elő a papucsát és igazítsd feje alá a párnát.

Várd vacsorával

Tervezd meg előre, hogy milyen finom ételt készítesz, és azt  a tőled elvárható legnagyobb gondossággal főzd meg, majd késedelem nélkül melegen tálald. Ez legalább olyan fontos, mint a meleg fogadtatás, mikor hazaér.

Fotó: darlingmagazine.org

Tarts rendet

Senki sem szeret rendetlenségbe hazatérni. Gondoskodj otthonod tisztántartásáról. Pakolj mindent a helyére, legyen patyolat tiszta a ruha  és ragyogó, pormentes a lakás. A legfontosabb, hogy a porszívózással már ne zavarkodj, ha a párod otthon van.

Biztosítsd a maximális kényelmet

Legyen  kényelmes széke és az ágya, kínáld meg meleg vagy hideg itallal. Kérdezd meg előtte, melyiket szeretné.

Fotó: darlingmagazine.org

Ne zavard

Ne panaszkodj, ha a férjed későn érkezik haza, vagy ha este el akar menni vacsorázni nélküled. Vita helyett, próbáld megérteni mekkora nyomás alatt van a munkája miatt. Amikor otthon van, biztos pihenni és ellazulni szeretne.

Ne panaszkodj, és ne tegyél fel buta kérdéseket

A kedves mosoly mindig többet ér, mint a panasz. Ne terheld fölöslegesen a férjed és főképp ne tegyél fel szükségtelen kérdéseket. Ne gyanakodj az ítélőképességében vagy fedhetetlenségében. Jusson eszedbe, hogy Ő a ház ura, és mint olyan, mindig keresztülviszi a saját akaratát becsületesen és igazságosan.

 

Végezetül

Mindig légy boldog, ha vele lehetsz. Mosolyogj, figyelj rá, és mindig járj a kedvében!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik