Életmód

Itt a magyar álommeló – 200 kisgidához keresnek önkéntes dédelgetőket

A felhívás egyedi, bár Amerikában már bevált.

A Törökbálinton lévő Idamajor „álommeló” szlogennel fordult az állatbarátokhoz. A „kecskevilág-csapata” önkéntes dédelgetőket keres február végétől március közepéig, amikor várhatóan 200 kisgida születik a farmon.

Különös feltételek nincsenek

Az önkéntesek akkor mehetnek, amikor idejük engedi, elvárás csupán az állatok iránti elkötelezettség. Juttatásként szeretetet, életre szóló élményt kapnak a sok babakecskével való együttlét során.

Fotó: Facebook/Kecskevilág
Fotó: Facebook/Kecskevilág

Kényeztetni, simogatni, etetni kell a gidákat

A feladat sem különleges, ám annál felelősségteljesebb: a néhány napos gidák kényeztetésében, ellátásában, simogatásában, pátyolgatásában kell részt venni. Figyelni kell a bébiket, segíteni az első szoptatások alkalmával, amelyiket pedig muszáj, azt cumis üvegből kell etetni, szárazra törölni és simogatni.

sussle.org
Fotó:sussle.org

Akár meglepetés is történhet

A farmon elsősorban tejhasznú kecskék tartásával foglalkoznak, de hasonlóan egy hagyományos tanyához nagyon sok fajta állat megtalálható az udvarban. Még az is lehet, hogy olyannak is részese lesz az önkéntes, mint az alábbi videón, melyen a babakecske egy kutyus mellett talál biztonságra.

Olvasói sztorik