Életmód

Gyuri bácsi nagymamája megjósolta, hogy füvesember lesz belőle

Ahol megjelenik, ott garantált a teltház. A bükki füvesember gyógynövényekről szóló előadásai az ország minden részén népszerűek, így volt ez legutóbb Debrecenben is.

Az Életreform Egyesület meghívására érkezett a minap a civis városba a 86 esztendős Szabó Gyuri bácsi, akit közel 500 érdeklődő figyelt és hallgatott meg tapasztalatairól, életéről, tanácsairól és a gyógynövényekről – írta a dehir.hu.

A gyógynövényekkel való gyógyítás módszere több ezer éves hagyományra nyúlik vissza, és napjainkban is egyre többen fordulnak a természetgyógyászat felé.

Fotó: Facebook/Szabó Gyuri bácsi
Fotó: Facebook/Szabó Gyuri bácsi

A bükki füvesembert 6 éves korában a nagymamája kezdte el megismertetni a gyógynövényekkel, s ahogy fogalmaz, ő azóta is folyamatosan tanul. Gyuri bácsi Bükkszentkereszten él, és a környező hegyeket járva gyűjti csapatával a gyógynövényeket.

Nekem a nagymamám mondta, hogy amikor megnövök, füvesember vagy gyógyító leszek – emlékezett gyerekkorára a debreceni előadáson.

Gyuri bácsi ezúttal is elmondta, hogy napjaink népbetegségei a szív- és érrendszeri megbetegedések, a mozgásszervi zavarok és a rák. Ezekkel a problémákkal keresik őt a legtöbben.

Fotó: Wikimedia Commons
Fotó: Wikimedia Commons

Nagyon fontos a megelőzés, hiszen olyan állapotba kell hozni és tartani az immunrendszerünket, hogy ellenálló és egészséges legyen. De nem csak akkor kell foglalkoznunk a testünkkel, amikor betegek vagyunk, hanem jóval előtte, és mindenki járjon rendszeres orvosi ellenőrzésre, mert a gyógyítás az orvosok dolga – hangsúlyozta a füvesember.

Néhány gyógynövény konkrét bemutatása és jótékony hatásának ismertetése sem hiányozhatott a programból. Így például elhangzott, hogy öreg szívek gyámolítója a galagonya, mely vérnyomást csökkent, szívritmust szabályoz, szívideget nyugtat, és az érelmeszesedés ellen is jó hatású.

Fotó: Facebook/Szabó Gyuri bácsi
Fotó: Facebook/Szabó Gyuri bácsi

Az aranyvesszőfű tea vese- és májbetegségek megelőzésére javasolt, a tejoltó ganaj a veseműködést segíti, vízhajtó, a csalán a vese- és hólyaghomok képződését akadályozza meg, és elhajtja a már meglévőt, a fehér fagyöngy tea pedig vérnyomáscsökkentő, javítja a vérkeringést, gátolja az érelmeszesedést, segíti a szívműködést.

Folytatódik a road show

Gyuri bácsit rendkívül sokat hívják különböző konferenciákra, előadások megtartására, egészségügyi rendezvényekre. Az elismert „bükki mindentudó” ebben a hónapban „road showja” keretében február 9-én Jászberényben, február 15-én Egerben, február 24-én pedig Győrben tart előadást az érdeklődőknek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik