Életmód

Találd meg a négylevelű lóherét és legyen szerencséd

A négylevelű lóhere évszázadok óta a szerencse jelképe, amit egyfelől ritkaságával, másrészről kereszt alakjával magyaráznak. Már a görögök is amulettként hordták. A papok azt állították róla, bármilyen betegséget meggyógyít. A britek szerint megtalálóját képessé teszi arra, hogy a dolgok mögé lásson.

Először is, jó ha tisztázzuk, hogy a négylevelű lóhere nem tévesztendő össze a szerencseherével, amit az alábbi fotón láthatunk.

Állítólag minden 10 000 háromlevelű lóhere között, lehet találni egy négylevelűt

A hit mai napig szilárdan tartja magát, hogy a négylevelű lóhere fontossága, a kereszténység előtti, pogány korszakra vezethető vissza, amikor a négylevelű lóherét kelta amulettekként használták. A kelta kultúra elterjedt Írországban és Nyugat Európa legnagyobb részében. A kelta papok voltak azok, akik a négylevelű lóherét amulettként használták, mert meglátásuk szerint a rossz szellemek ellen véd és hatásos. A kelta hagyomány szerint a négylevelű lóhere a védelem mellett még szerencsét is hoz. Több nép szimbólumrendszerében a hűséget, a reményt és a szeretetet is jelképezik.

Milyen gyorsan találjátok meg a képen a négylevelűt?

Legyetek ügyesek és legyen szerencsétek!

Fotó: Dudás Gergely

Dudás Gergely további népszerű rajzait a Dudolf  közösségi oldalon találjátok.

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik