Életmód

Ha támad a nevetés, senki sem képes ellenállni

Sok lélekemelő tevékenység létezik. A bohócdokik kórházi vizitjei a leglélekemelőbbek közé tartoznak.

A bohócdoktorok művészetének az a titka, hogy távozásukkor a betegek szívében ott hagyják a képzelőerő és az életöröm szikráit.

A magyarországi Piros Orr Alapítványt 1996-ban alapították.

Fotó: Facebook/Piros Orr Bohócdoktorok
Fotó: Facebook/Piros Orr Bohócdoktorok

Dr. Cukor, Dr. Tik-Tak, Dr.Kukucska, Dr.Sálálá, Dr.Baki, Dr.ZúzMara , Dr. Spuri, Dr. Baki, Dr. Szamóca, Dr. Zizi és társaik azóta több mint negyedmillió vizitet tartottak az ország különböző kórházaiban, melyek során beteg gyermek és idős emberek arcára csaltak mosolyt.

Ahogy Mark Twain írta: Ha támad a nevetés, senki sem képes ellenállni.

A Piros Orr bohócdoktorai küldetésüknek megfelelően a gyermekek és idősek gyógyulásáért és vidámságáért dolgoznak, mert hisznek abban, hogy a nevetés a legjobb gyógyszer.

pirosorr4

Aranyosi Ervin ezt így fogalmazta meg: Hallottad-e már: a nevetés gyógyít, s nem csak a lelket, ami felderül. Egészséget és immunrendszert jobbít, a legjobb masszőr, a testben legbelül!

De tudományos kutatások is bizonyítják, hogy a nevetés gyógyít, ezért a bohócdokik mindent megtesznek azért, hogy vizitjük során a nevetéstől szem ne maradjon szárazon.

Vizit mutatványokkal

A vizitek előtt a civilben is körbejárják a kórházat, az ápolókat megkérdezik a látogatandó betegek állapotáról, a vizit során azonban nem foglalkoznak a betegséggel. Ők azzal törődnek, ami egészséges: a lélekkel, melyet mosollyal próbálnak erősíteni.

Fotó: Facebook/Piros Orr Bohócdoktorok
Fotó: Facebook/Piros Orr Bohócdoktorok

Zenéléssel, vidám varázslatokkal, mutatványokkal kápráztatják el a betegeket – hazánkban csaknem két évtizede. Az alapítvány 2016. december 7-én ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját ünneplik.

Szombathelyen mosolyszolgálat kezdődik

pirosorr3

A Dr. Bohóc Mosolyszolgálat kezdi meg működését hamarosan Szombathelyen, ahol 8 jelölt képzése folyik. Vannak köztük színészek és bábszínészek is, nagy előny ugyanis a szakmai, előadóművészi tapasztalat, a feladat ugyanis komplex tudást igényel: a színészkedés mellett előny, ha a doki zenélni, hangszeren játszani és zsonglőrködni is tud. A szombathelyi mosolyszolgálat március 7-én tartja első vizitjét a helyi kórházban.

Legyen bohócdoktor, vagy mosolyszolgálat, köszönjük mindannyiuknak az önzetlen tevékenységet. És most együtt mosolygunk velük mi is:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik