Életmód

Együtt a babákért: adomány a sárszentmihályi hármas ikreknek

A Karitász nemcsak a nehézségekben segít az embereknek, hanem az örömben is társul szegődik.

A Drogerie Markt üzlethálózat több éve tekintélyes mennyiségű pelenka adománnyal támogatja a Katolikus Karitász látókörébe került családokat. Az Együtt a babákért program keretében országosan mintegy 20 millió forint értékben segítik a kisgyermekes családokat. Ezek között vannak olyanok, ahol hármas ikrek születtek, ami önmagában is ritka, hát még az, amikor a három pici közül ketten egypetéjű ikrek is.

Rozina, Liza és Bella

Ez történt annál a sárszentmihályi családnál is, ahol a 2015. júliusában megszületett Rozina, majd az egypetéjű ikerpár Liza és Bella. Ilyenkor a szülőknek még komolyabb tanulási folyamaton kell átesni, mint egy gyermek születése esetén, viszont a három kicsi szükségszerűen már születésétől fogva hozzászokik a testvéreivel való osztozáshoz, a várakozáshoz, és ahhoz is, hogy jó testvéri közösségbe nőnek bele – írta a Katolikus Karitász.

Van bőven pelenka

Nemrégiben ezért is vitték örömmel a támogatást az egy csapásra nagycsaládossá váló fiatal pár számára, akinek mindent egyszerre kell előteremteni a kicsinyeknek, most azonban hosszú ideig nem kell pelenkáról gondoskodniuk.

Segítenek a nagymamák

A család a gyermekek adta nagy öröm mellett apai és anyai munkamegosztással, komoly szervezéssel, és a nagymamák napi segítségével éli mindennapjait. A mára gyönyörű, figyelmes, élénk babák legalább olyan nagy érdeklődéssel figyelték a Karitász és a DM közös ajándékának átadását, mint édesanyjuk kedves hangját, és széles mosollyal köszönték meg, hogy rájuk is gondoltak a sok-sok pelenkával.

Címfotó: Katolikus Karitász

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik