Életmód

Felejthetetlen videó a Föld napján: ilyen csodás és így lélegzik a bolygó

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

Így hangzik a Föld napja mozgalom egyik jelmondata. 1990 óta Magyarországon évről évre egyre többen érzik úgy, legalább megpróbálják – és legalább a Föld napján, április 22-én tesznek valamit – ennek érdekében: fát ültetnek, rajzpályázatot hirdetnek, környezeti vetélkedőt, patak- és falutakarítást szerveznek, valamelyik zöld szervezethez csatlakoznak.

Az sem véletlen, hogy a világ államfői éppen a Föld napján, 2016. április 22-én írják alá New Yorkban a párizsi klímaszerződést.

Ilyen csodálatos…

Az alábbi 2 perces videó elképesztően szép képsorai pedig arra emlékeztetnek, hogy a természet, a Földünk, milyen csodás. Fedezzük fel szépségeit és vigyázzunk rá! És élvezzük a videó minden pillanatát!

…és így lélegzik a Föld

Most pedig mutatunk egy szintén káprázatos videót, melyet Bruan Nuttall még tavaly november elsején töltött fel a legnagyobb közösségi portálra egy új-skóciai erdőből. Ha jobban szemügyre vesszük a felvételt látható, hogy a talaj periodikusan mozog, mintha csak lélegezne. Sokan természetfelettinek tulajdonították az esetet. De ez is a Föld. Az anyaföld.

A jelenségre Nuttall, a mozgókép készítője a következő magyarázatot adta:

Erős nyugati szél fújt a környéken, ami a közelmúltban tomboló Patricia hurrikán hozadéka – írta. – Az itteni fáknak nincs mélyre nyúló gyökerük, mert az erdő közepében erre nincs szükségük. A viharos időjárásban meggyengültek a “végtagjaik”, a száraz talaj alatt pedig önálló életre keltek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik