Életmód

Újragondolta a nyírségi gombóclevest a kelebiai plébános

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2016. 05. 04. 12:53

Paskó atya most is jól kisütötte. A kecskeméti népkonyhán mutatta meg, hogy szakácsként újításokra képes.
Korábban a témában:

A hírös város Wojtyla Barátság Központjában nyírségi lakodalmas levest és kelebiai gurulós fánkot készített a minap Paskó Csaba kelebiai plébános – írta a baon.hu.

Paskó atya a konyhában

Paskó atya neve jól ismert a gasztronómia szerelmeseinek körében. A 2011. óta Kelebián szolgáló plébános két szakácskönyvet írt eddig „Paskó atya a konyhában” címmel, tanult egy francia mesterszakács budapesti kurzusán, gurulós fánkjával pedig fesztiváldíjat nyert idén Nagykanizsán.

Az atya vezetésével a kelebiai plébánia földterületein a hívők közösségét bevonva gazdálkodnak. Gyümölcsöket termelnek, lekvárokat készítenek, bort és pálinkát készítenek, borvacsorákat és pálinkaversenyeket is tartanak.

Kecskeméti látogatásán – fő segítőjével, Takács Irénnel – újragondolták a nyírségi lakodalmas levest, azaz a gombóclevest. Az eredeti krumplis gombóc helyett házi galuskával kínálták, a kelebiai gurulós fánk azonban eredeti recept alapján készült, melyet különböző ízesítéssel tálalnak Kelebián – írta a lap.

Benke Laci bácsi így készíti a nyírségi gombóclevest:

Talán mondani sem kell, hogy a kecskeméti népkonyhán Paskó atya levese és fánkja az utolsó falatig elfogyott.

Fotók: Facebook/Paskó atya konyhája

vissza a címlapra

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.