A csalán sok mindenre jó, javítja a talajt, de vírusok ellen is kiváló. Teája kellemes, és a konyhában is remek alapanyag.
Elkészített állapotában hasonlít a spenóthoz, ízvilága azonban teljesen más. Ha főzeléket készítünk, akkor az elkészítés menete a következő:
picinyke sóval, fehér borssal, bazsalikommal, gyömbérrel, kurkumával ízesítjük. Három evőkanál rántást adunk hozzá, egyet még rottyantjuk, és készen is vagyunk.
Aki krémesebbre szeretné a főzeléket, az a rántás hozzáadása előtt összeturmixolhatja.
![Zsengék a levelei, most az igazi: leves, főzelék és nokedli csalánból 1 Fotó: Simon Péter](http://sokszinuvidek.24.hu/app/uploads/sites/11/2016/04/csalanleves.jpg)
Ha levest szeretnénk belőle, annyi a különbség, hogy nem kell berántani. Ekkor pirított kenyérkockával tálaljuk.
Hogy esetleg nincs otthon csalán? Irány a legközelebbi rét, vagy erdő – távol az országúttól. Kesztyű sem kell, a zsenge hajtások nem csípnek. Szedjél egy nyalábbal! Tavaszi kedvenced lesz, meglátod.
Címfotó: Wikimedia Commons