Hajtás közben a nyulat is kiugrasztja a bokorból a zumba oktatója

Tizenévesen varázsolta el a természet.
Kapcsolódó cikkek

A hétköznapokban aerobikot és zumbát oktat, vadászidényben pedig szó szerint kiugrasztja a nyulat a bokorból. Igazi energiabomba a székelyudvarhelyi Menyhárt Éva, aki tinédzser lányként szerelmesedett bele a vadak hajtásába – írta a noileg.ro.

Édesapja vadász volt, ő pedig egyedüli gyerek, és az első kérésére elkísérhette a papát egy vadászatra.

Középen Menyhárt Éva

Akkor, amikor egész éjszaka mozdulatlanul, csendben kellett várakozni, hogy el ne riasszák az állatokat, sőt még vakarózni is csak módjával szabadott, egy életre elvarázsolta a feeling: a csend, a fegyelem, a természet nyugalma, a vadak.

Éva az évek múltával szinte egyedüli nőként a hajtók népes csapatába került. Azóta is imádja, amikor kimennek a helyszínre, nagy zajt csinálnak, kiabálnak, ütik a fák törzsét, csörtetnek, árkon-bokron áthaladnak, olykor kúszva-mászva, mert olyan a terep.

Nekem a vadászat, a hajtás kirándulás, imádok a természetben lenni, túrázni. Szeretem azt is, hogy velem van Pamacs, a kutyám, aki foxterrier keverék, és aki félig házi kedvenc, félig vadászkutya. Szeretem, amikor a két hajtás közötti szünetben megszusszanunk, ugyanígy a közös ebédeket, beszélgetéseket – mondta a portálnak a Éva.

Fotó: Favebook/Menyhárt Éva

A zumba oktató hobbiból hajt, pénz ezért nem jár. Amikor a vadászok elosztják a zsákmányt, kap húst. Kedvence a vaddisznópörkölt makarónival, amit ő maga is elkészít, de a jutalom maga az élmény, mert nincs két egyforma vadászat.

Menyhárt Éva kövér leányka volt. A vadászat motiválta abban, hogy formába hozza magát: 1996 novemberében kezdte az életmód-váltást. Otthon, egyedül tornászott, visszafogta az étkezést, csoportos edzésekre járt. Kezdetben csak helyettes, aztán edző lett. Tanfolyamot végzett, ma már ez a hivatása. Aerobikot és zumbát tanít – írja a noileg.ro.

Fotó: Facebook/Menyhárt Éva

Hosszú távú terveimben benne van a vadászengedély megszerzése. Párommal, Szabó Imrével – akit egy vadászaton ismertem meg, és szintén hajtó – együtt akarunk vizsgázni, később pedig elmennék egy afrikai vadászatra is – említette a vele készült interjúban a hölgy.

Az ifjú pár – akik 2015-ben kötöttek házasságot – egy vagy két gyermeket szeretne. Már épül a házuk Szovátán, a Medve-tó szomszédságában – a hobbijához nevében nem véletlenül passzoló helyszínen.

Címfotó: Csedő Attila – noileg.ro