Életmód

Bálint gazda 97 éves

Tesz, akar, tervez és jövőt épít ma is.

Csillogó tekintet, szeretet és mélységes tudás, ami a ma 97. születésnapját ünneplő Bálint Györgyöt vagy Bálint gazdát jellemzi.

Amikor személyesen találkoztunk, egy könyvbemutató volt. Telve a könyvtár gyerekekkel és felnőttekkel. A sorok között ott ült és féltő szeretettel nézte férjét Antónia asszony is.

Fotó: Sokszínű vidék
Fotó: Sokszínű vidék

Generációk nőttek fel Gyuri bácsi tanácsain, sok kertészet született meg az ő útmutatása alapján. Legyen ez egy zsebkendőnyi kert, vagy egy balkon virágládája, de akár egy vállalkozás is.

Amikor mások már megelégedetten dőlnek hátra és élvezik munkájuk gyümölcsét, hiszen 97 évesen az ember igazán megengedheti magának ezt a luxust, új területre tévedt és könyvet írt a növényekről a gyerekeknek. Szerző társa lett egy gyermekkönyv írónak, aki értő figyelemmel és szertetettel kíséri a gyerekeket az állatok csodálatos világában. Telegdi Ágnes mellett ülve ennek a könyvnek a bemutatóján a sashalmi könyvtárban arról beszélt, hogy mennyire fontosak a gyerekek.

Fotó: Sokszínű vidék
Fotó: Sokszínű vidék

Hiszen ők ítélik meg majd a mi munkánkat, ők folytatják tovább, egészítik ki, teszik tökéletessé, de mindenképp részesei leszünk az ő életüknek. Azt mondta, hogy a gyerekek, akik könyvtárba járnak olvasók lesznek és az olvasás minden élethelyzeten átsegít. Segíti a kertészt is, hiszen nem igazán létezik olyan kérdés ma a kertészek között, amire Bálint gazda könyveiben, vagy tőle személyesen nem lehet tanácsot kérni. Hiszen haladva a korral a közösségi oldalakon is aktív online is segít és tanácsot ad.

Fotó: Facebook/Bálint gazda
Fotó: Facebook/Bálint gazda

97 évével aktívabb, mint sok fiatal. Tesz, akar, tervez és jövőt épít. Következő könyvein dolgozik, foglalkozik kertjével, hírleveleket ír. Nem csak a természet és a kert szeretetét tanulhatjuk meg tőle. A munka, a kitartás becsületét is, amit ma sokan közhelynek értékelnek. Ám nem lehet elcsépelni., hogy az embert az önmagáért végzett felelős munka teszi emberré. S hogy ezzel még másokat is segítünk, esetleg nyomot hagyunk magunk után, kifejezetten hab a tortán.

Bálint gazda szülinapi tortáján pedig lobogjanak a gyertyák és világítsanak nekünk is, és neki is, hogy még sok útmutatás szülessen a mestertől.

Címfotó: Facebook/Bálint gazda

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik