Életmód

Betegsége megváltoztatta életét, és egy barlangban építette meg luxus hobbit házát

A modern élettel járó stressz és pörgés sok ember fejében érlelte már meg a gondolatot, miszerint jó lenne a hegyekbe menekülni a zűrzavaros mindennapok elől.

Nem mindenkinek adatik meg, de “Fred Flintstone-nak”, azaz valódi nevén  Angelo Mastropietronak teljesült a vágya. 160 ezer font értékben megvásárolt egy barlangot és megvalósította az álomotthonát.

A 38 éves Worcestershire-i fiatalember  Ausztráliában dolgozott, egy cég sikeres vezetőjeként. Élete akkor változott meg, mikor az orvosok sclerosis multiplexet diagnosztizáltak nála. A hír bénítólag hatott rá és úgy érezte, itt az idő, hogy változtasson életén.

Fotó: barcroftmédia
Fotó: barcroftmédia

Utólag azt mondja, hogy igazán ez a betegség volt a katalizátor, ami miatt képes volt a teljes életmódváltásra.

Tudtam, hogy olyan helyet kell találnom, ahol boldogabb és egészségesebb életet tudok élni.

Hazatért Worcestershire-be és megvásárolta azt az elhagyatott barlanglakást, amire évekkel azelőtt  talált egy kerékpártúra alkalmával.  Már akkor beleszerelmesedett. Elbűvölte a négy hálószobás “ház”, amiben 1940-ig emberek is éltek.

Láttam, hogy milyen gyönyörű helyen van, és éreztem, hogy milyen nyugalmat áraszt. Amíg egy mérföldre van a legközelebbi kocsma és szupermarket, addig a történelemben ezer mérföldet megyünk vissza. Elbűvölt ez a világ.

A barlang felújításra szorult, de nem kímélte magát, teljes erővel dolgozott, hogy újjáépítse a barlangot és megépítse álmai otthonát, a hobbit házat.

Rossz egészségügyi állapota ellenére Angelo több, mint 1000 órát töltött kőtöréssel és földmunkával.  Mint mondja: “Mindig is szerettem a kihívásokat. Talán nem véletlen nevem eredeti jelentése sem, vagyis a  kövek mestere.”

8 hónap kemény munka és 70 tonna építőanyag teljesen megváltoztatta a barlang képét. A barlang 700 éves, ahol sok generáció felnőtt és élt, mára a felismerhetetlenségig megváltozott.

Fotó: barcroftmédia
Fotó: barcroftmédia

Annak ellenére, hogy Angelonak jelenleg még nem ez az állandó lakhelye, áram, víz és internet hozzáférés is van a házban.

Fotó: barcroftmédia
Fotó: barcroftmédia
Fotó: barcroftmédia
Fotó: barcroftmédia

Hidegnek, nedvességnek és sötétségnek nyoma sincs ebben a barlangban. Inkább egy luxus-lakásra emlékeztet.

Fotó: barcroftmédia
Fotó: barcroftmédia
Fotó: barcroftmédia
Fotó: barcroftmédia
Fotó: barcroftmédia
Fotó: barcroftmédia

Lenyűgözőre sikeredett a barlang bejárata is, amit egy gyönyörű terasszal egészítettek ki.

Fotó: barcroftmédia
Fotó: barcroftmédia

A kész “művet” látva elmondhatjuk, hogy megérte az erőfeszítést. És tegyük hozzá, hogy kitűnő példa arra is, hogyan nyerhetjük vissza belső békénket és egészségünket a természet segítségével. Angeló fantasztikus módon küzdötte le betegségét és ezzel egy időben megvalósította élete álmát is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik