Életmód

Miniatűr földház kényezteti a hegyoldal a vendégeit

Ilyet valóban ritkán látni.

Kristie Wolfe maga tervezte – és szorgos barátok segítségével – maga építette meg a pazar földházat, mely két társai kap a közeljövőben.

hobbit4

A fiatal hölgy egy Washington közelében elterülő hatalmas teleknek a domboldali részébe álmodta meg a miniatűr házat, melynek alapterülete mindössze 26,7 négyzetméter. Ezen oszlik meg a hálószoba, konyha, fürdőszoba és nappali, melyben van egy kis faricskálásra alkalmas pad is.

hobbit5

Az akácfából készült kerítésen áthaladva kör alakú ajtón jutunk be a földházba.

hobbit1

A porta energiaellátását 3 darab 100 wattos napelem, a vizet pedig egy közeli víztorony biztosítja. A szennyvíz komposztáló tartályba folyik, majd innen újrahasznosítva visszakerül a természetbe.

hobbit6

A korszerű szigetelésnek és a föld nyújtotta hűsnek köszönhetően a legnagyobb kánikulában is kellemes hőmérsékletet biztosít a ház, hűvösebb időben pedig miniatűr kandallója gyorsan átmelegíti a területet.

hobbit7

Ha már megépítette, Kristie Wolfe úgy döntött, hogy vendégházként kínálja a picinyke portát. Az idén tavasszal megnyitott vendégfogadó – nem véletlenül – gyorsan népszerű lett, így talán a mellé épülő újabb kettő sem álldogál majd üresen a föld alatt.

(Via gizmag)  

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik