Életmód

Megvan az ország legjobb tűzoltója

Falra is másztak, futottak és szereltek a megyék legjobbjai.

Horoglétra-mászás, akadályfutás, négyszer százméteres váltó és kismotorfecskendő-szerelés szerepelt a 13. alkalommal megrendezett országos Gróf Széchenyi Ödön Tűzoltósport-versenyen – írta a katasztrofavedelem.hu.

tuzolto3RSOESchober Andor

A 2016.  augusztus 31.-szeptember 2. között megrendezett versenyre Budapesten, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban és az UTE Szilágyi úti sporttelepén került sor. A megmérettetésen valamennyi megye képviseltette magát, összesen kétszáz tűzoltó állt rajthoz.

Mint írják, az erőpróba során előnyt jelentett, ha a versenyző korábban atletizált, netán tornázott, jó állóképességgel rendelkezett, gyors és ügyes is volt.

Az egyéni összetett versenyt Kupás Gergő tűzoltó törzszászlós nyerte Hajdú-Bihar megyéből. A második Csuti Tamás (Győr-Moson-Sopron) tűzoltó törzsőrmester, a harmadik Csabai Tamás a (Borsod-Abaúj-Zemplén) tűzoltó zászlós lett.

tuzolto2

Az összetett csapatversenyt Győr-Moson-Sopron megye csapata nyerte, így ők őrzik két éven át a vándorserleget. Baranya megye csapata lett a második, míg a Bács-Kiskun megyei csapat a harmadik.

A verseny legjobbjai a közülük összeállított csapattal képviselik Magyarországot a jövő évi Villachban (Ausztria) megrendezendő nemzetközi tűzoltósport-versenyen. Íme a verseny rövid összefoglalója:

Fotók: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/RSOE, Schober Andor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik