Életmód

Csodák a Hortobágyon

A fotós arra törekszik, hogy amit ajándékba kapott ettől a vidéktől, azt a pillanatok megörökítésével viszonozza.

„Csodák a Hortobágy mellyékén” – szemelvények a Hortobágy természeti értékeiből címmmel nyílott kiállítás Szilágyi Attila természetfotóiból a Debreceni Művelődési Központ Józsai Közösségi Házában. A tárlat 2016. október 8-ig tekinthető meg. A kiállítás a fotós szülővárosa, Balmazújváros határában élő természeti értékeket, természeti jelenséget mutatja be. is.

hort7

Egész életem, munkám, hivatásom, családom ma is ehhez a tágas levegőjű, napsütéses, délibábos, rejtelmes pusztai világhoz kötődik – írja bemutatkozásában a fotós. – Községszéli házban nőttem fel, kedvelt játszóterünk az utolsó házak mögött kezdődő puszta darabka volt. Gyerekfejjel még nem is sejtettem, hogy ahol barátaimmal focizunk, az a Hortobágy és hazánk egyik legkülönlegesebb szikese az úgynevezett Nagy-szik.

hort6

Szilágyi Attila a Hortobágy Természetvédelmi Egyesület alapító tagja és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre, aki azon fáradozik, hogy amit ajándékba kapott ettől a csodálatos vidéktől, azt áldozatos munkával viszonozni tudja fotóival. Felvételeit látva aligha ad vitára okot kiállításának címe, mely a Hortobágy csodáira hívja fel a figyelmet.

hort3

hort8

hort2

hort4

Fotók: Facebook/Szilágyi Attila

Olvasói sztorik