Életmód

Fogathajtó világbajnok pihenőparkja az alföldi rónaságban

Éjszakai lovas show és családi lovas ügyességi versenyek kínálnak felejthetetlen kikapcsolódást.

A magyar fogathajtás egyik legnagyobb reménységének tartják. Világbajnok, magyar bajnok, több nemzetközi verseny győztese. Ifjabb Nagy Tibor a sport mellett a vendégfogadásban is jeleskedik: Lajosmizse közelében, Felsőlajoson a családja tulajdonában lévő Idilli Pihenőparkban igyekszik felejthetetlen kikapcsolódást kínálni a hozzájuk betérőknek.

Fotó: Facebook/Idilli Pihenőpark
Fotó: Facebook/Idilli Pihenőpark

Ars poeticája a sportra és a vendégfogadásra is vonatkozik.  Egyik edzőjének szavaival vallja:

A megfelelő mennyiségű és minőségű, alázattal befektetett munka mindig pozitív eredményhez vezet.

És ez az Idilli Pihenőparkot nézve így igaz. Világbajnokhoz méltó, világbajnoki színvonalú a 20 hektáros, parkosított, erdőkkel és legelőkkel övezett csendes birtok és annak kínálata. Lenyűgöző a környezet: vadász kúria preparátumokkal és vadász trófeákkal, vendégszobák, konditerem, szolárium, szauna, borospince, kéterkélyes családi apartman, lovarda, gasztronómiai különlegességek. Kell-e ennél több az alföldi tanyavilág közepén a kellemes időtöltéshez? Aligha.

Fotó: Facebook/Idilli Pihenőpark
Fotó: Facebook/Idilli Pihenőpark

Vendégeink különböző lovas programokon vehetnek részt vezetésemmel:  lehetőség van lovaglásra, kocsikázásra, lovas túrákon való részvételre. Népszerű a családi lovas ügyességi versenyünk, melyben mulatságosan szórakozhatnak szülők és gyerekek, de  nagy az érdeklődés a látványos éjszakai lovas show iránt is. Télen – az időjárás függvényében – a forralt boros lovas szánozás a sláger – mondja ifjabb Nagy Tibor.

Ön nagyon fiatal: 27 éves, ugyanakkor nemzetközileg ismert világbajnok sportoló. Hogyan egyeztethető össze a fogathajtás a vendégfogadással?

Lázár Vilmossal és Lázár Zoltánnal 2013-ban nyertünk aranyérmet Magyarország színeiben a szlovákiai Kistapolcsányban rendezett kettesfogathajtó-világbajnokságon – említi a sportoló. – Igazi csapatmunka volt ez, és örülök, hogy a világhírű Lázár-testvérerk mellett a magyar csapat tagja lehettem. A vendégfogadás, a park üzemeltetése, vezetése sem egyszemélyes „projekt”. Vannak segítők, alkalmazottak, így egyszerűbb az itteni munka, mely teljesen összeegyeztethető a fogathajtással.

Lázár Vilmos (jobbra) és Lázár Zoltán között középen ifjabb Nagy Tibor az elsõ helyezett magyar csapat tagjai a kettesfogathajtó-világbajnokságon a szlovákiai Kistapolcsányban 2013. szeptember 1-jén. Fotó: MTI - Komka Péter
Lázár Vilmos (jobbra) és Lázár Zoltán között középen ifjabb Nagy Tibor az első helyezett magyar csapat tagjai a kettesfogathajtó-világbajnokságon a szlovákiai Kistapolcsányban 2013. szeptember 1-jén. Fotó: MTI – Komka Péter

A lovas programok mellett a pihenőpark saját tavában sok halfajjal biztos fogási lehetőség kínálkozik a pecázás szerelmeseinek, füvesített sportpályáik pedig helyet biztosítanak a különböző labdajátékok kedvelőinek. Télen a disznótorok a „legkelendőbb” programok. Állatsimogatójukban kecskékkel, pónilovakkal, bárányokkal és nyulakkal ismerkedhetnek meg a gyerekek.

Igazat kell adni a világbajnok vendégfogadónak, amikor így fogalmaz: náluk valóban minden korosztály megtalálja a kedvére való elfoglaltságot.

Címfotó: Facebook/Idilli Pihenőpark

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik