Életmód

Kiszavazhatunk egy magyar hölgyet az Északi-sarkra

A szentendrei Zaja Kitti és a miskolci Szigetvári Eszter egyaránt szeretne versenyezni, de csak egyikük valósíthatja meg nagy álmát.

Egy sportszergyártó cég 12 országnak biztosít lehetőséget arra, hogy egy-egy képviselője részt vegyen a 2017 áprilisában az Északi-sarkvidéken rendezendő kutyaszánhúzó-versenyen.

Fotó: Wikimedia Commons
Fotó: Wikimedia Commons

Magyarországról először utazhat résztvevő  a 4 napon át tartó, 300 kilométeres, embert próbáló túrára. A versenyzők csoportosan, profi hajtókkal vágnak neki az útnak, mely során megtanulhatják, hogyan kell kutyaszánt hajtani, a kutyákról gondoskodni, összességében pedig azt, hogyan lehet túlélni a -34 fokos hideget a szabad ég alatt.

A nagy kaland a norvég fjordoknál, Signaldalenben kezdődik és Jukkasjärviban, a svéd Lappföldön ér véget.

Fotó: Wikimedia Commons
Fotó: Wikimedia Commons

Összesen 12 ország nevezhetett, és mindegyikből a legtöbb szavazatot kapott induló kerül be a versenyzők közé. Hazánkból a szentendrei Zaja Kitti és a miskolci Szigetvári Eszter verseng fej-fej melletti küzdelemben a részvétel jogáért.

Szavazni 2016. december 14-ig IDE KATTINTVA lehet, de érdemes bepillantani az izgalmakba a két hölgy Facebook-oldalára is.

Kapcsolódó anyag: Összefogtak a szánhúzó kutyákért

Címfotó: Wikimedia Commons

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik