Életmód

Életet vittek PET-palackokba a Zöldsuli legjobbjai

Kreatív, egyedi alkotások születtek a környezettudatosság jegyében.

A Magyar Cetelem Bank az elmúlt évek sikereire építve, idén hatodik alkalommal hirdette meg az általános iskolás gyerekek környezettudatos, felelős gondolkodásának erősítése jegyében a Cetelem Zöldsuli Program pályázatot.

Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet 4.d osztály (Eger)
Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet 4. d osztály (Eger)

2016-ban a pályázat a „Cetelem Zöldsuli PET-kihívás!” címet kapta. Ennek keretében a pályázó iskolai közösségeknek PET-palackok újrahasznosításával szobrot vagy installációt kellett készíteniük.

Móra Ferenc Általános Iskola 4.osztály (Mályi)
Móra Ferenc Általános Iskola 4. osztály (Mályi)

A PET-palackok újrahasznosítása egyre elterjedtebb.  Környezetbarát riasztó és melegház is készült belőle, de PET-palackból megépíttek már egy mini falut Magyarországon.

Aba Sámuel Általános Iskola 3. osztály (Abasár)
Aba Sámuel Általános Iskola 3. osztály (Abasár)

A Zöldsuli programban a napokban kihirdették a végeredményt, mely alapján összesen harminc iskolai közösség – 15 a közönségszavazatok, 15 a szakmai zsűri döntése alapján – egyenként 150 000 forint értékű támogatást nyert, amelyet erdei iskolai táborozás finanszírozására használhatnak fel.

Móra Ferenc Általános Iskola 3. b osztály (Mosonmagyaróvár)
Móra Ferenc Általános Iskola 3. b osztály (Mosonmagyaróvár)

A pályázat kiváló lehetőséget teremt az osztályoknak, hogy a diákok az erdei iskolákban az iskolapadokból kikerülve valós természetismereti és környezetvédelmi tapasztalatokat és élményeket szerezzenek.

Általános Iskola Bocskai István Tagintézménye 4. b osztály (Balmazújváros)
Általános Iskola Bocskai István Tagintézménye 4. b osztály (Balmazújváros)

A további nyertes pályamunkákat a Zöldsuli Facebook-oldalán nézhetitek meg.

Címfotó: Zrínyi Ilona Magyar – Angol Kéttanítási Nyelvű Iskola 2. b osztály (Kaposvár)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik