Életmód

Éttermek fogtak össze Harkányban a rászorulók szebb karácsonyáért

Olyan kérések érkeztek, melyek mellett jó érzésű ember nem mehet el szó nélkül.

A harkányi Hamburgerség vezetőinek gondolataiban fordult meg hetekkel ezelőtt, hogy néhány helyi rászoruló család karácsonyát – ha szerényen is, de – szebbé tehetnék.

E gondolat szellemében a Hamburgerség a Facebook-oldalán december 12-én közzétett egy felhívást:

Nemsokára karácsony és ez alkalomból keresünk három, hátrányos helyzetű családot, akiknek december 24-én este házhoz szállítanánk hamburgereinket. Kérjük, akik úgy érzik, hogy a hamburgerünkkel örömet tudunk okozni családjának, jelentkezzenek privát üzenetben!

Ezután következett a nagy meglepetés, amit a cég másnap posztolt közösségi oldalán:

A mai reggelen, ahogy megnyitottuk Facebook-postafiókunkat, olyan mennyiségű üzenettel találkoztunk, melyre – még az emberek helyzetét ismerve is – nem számítottunk. Ilyen mennyiségű kérésnek sajnos nem tudunk eleget tenni, hiszen három család öröméért vállaltunk felelősséget. Azonban az üzenetek olyan megindítóak voltak, hogy azok mellett jó érzésű ember nem mehet el szó nélkül.

A Hamburgerség a nagy igényt látva újabb felhívást tett közzé, ezúttal harkányi kollégáikhoz:

Újabb felhívást teszünk közzé, melynek a Karácsonyi Kihívás nevet adjuk. Ezennel kihívunk egy harkányi éttermet, hogy vegyen részt a jótékonysági kezdeményezésben. Azt kérjük, hogy hirdesse meg maga is a kezdeményezést, és válasszon három rászoruló családot, akinek a szentestéjét emlékezetessé teheti. Továbbá kérjük, ő is hívjon ki valakit, kérjen fel valakit, hogy hasonlóan cselekedjen. A Karácsonyi Kihívás keretében mi kihívjuk a harkányi Sétány Éttermet.

Talán mondani sem kell, hogy a Sétány Étterem igent mondott, és ő is megtette a kihívását. A „lavina” elindult, sorban kapcsolódnak az akcióhoz a helyi vendéglátósok: a Sétány, a Buffalo, a No Name, az Odeon, a Xavin Hotel és Étterem, a Lídia Hotel. Jelenleg a Kager Hotelnél van a labda, remélhetőleg nem sokáig, hiszen napról napra többen vannak.

Az éttermeknek bárki tehet javaslatot arra, mely rászoruló családot támogassák egy darab óriás pizzával vagy valami, az egység profiljába tartozó étellel, és minden étterem maga dönti el, hogy mely családot támogatja a jelentkezők közül a szentestén.

A nemes kezdeményezésnek itt nincs vége. A harkányi Hamburgerség felhívást tett közzé az ország minden vállalkozásához is:

Felhívjuk az ország minden vállalkozását, legyen az vendéglátással, vagy bármilyen szolgáltatással foglalkozó vállalkozás: hívják ki egymást, tegyenek jót ők is! Mert ami nekik nem olyan sok, az másoknak a mindent is jelentheti! Tegyünk közösen egy apró gesztust azok felé, akik reményvesztettek, nélkülözők. Hadd érezzék, hogy ők is közénk tartoznak. Úgy gondoljuk, hogy a társadalmi szerepvállalás nekünk vállalkozóknak is önként vállalt kötelezettségünk.

A harkányi kezdeményezés példa értékű, ezért a magunk részéről kíváncsian várjuk, lesz-e folytatása az országban?

Címfotó: Wikimedia Commons

Olvasói sztorik