Mozaik

Mikulásgyár, ahol nincs különbség gyermek és gyermek között

A cél a mélyszegénységben élő nagycsaládok, így rengeteg gyermek segítése, tekintet nélkül arra, hogy ki és miért éhezik.

A Mikulásgyár budapesti, Lurdy Házban lévő gyűjtőpontja 2016. november 29-től várja a tartós élelmiszereket, jó minőségű ruha és játékadományokat a rászorulók részére – írta az MTI.

A budapesti bevásárlóközpont mellett országszerte hét vidéki plázában, Debrecenben, Kanizsán, Kaposváron, Miskolcon, Szegeden, Szolnokon és Zalaegerszegen nyílnak meg további adománypontok. A budapesti Ötvenhatosok terén hagyományosan felállított legnagyobb állomás péntektől várja az adományokat.

Egy mikulás a gyerekek között a Mikulásgyár nevû jótékonysági adománygyûjtõ akció új, második gyûjtõpontjának megnyitóján a fõvárosi Lurdy Házban 2016. november 29-én. Fotó: MTI - Mohai Balázs
Egy mikulás a gyerekek között a Mikulásgyár nevű jótékonysági adománygyűjtő akció új, második gyűjtőpontjának megnyitóján a fővárosi Lurdy Házban 2016. november 29-én. Fotó: MTI – Mohai Balázs

A Mikulásgyár szellemisége

A Mikulásgyár célja a mélyszegénységben élő nagycsaládok, így rengeteg gyermek segítése, tekintet nélkül arra, hogy ki és miért éhezik. A Mikulásgyár hitvallása a humanizmus természetéből fakadó szolidaritás, mely nem ismer különbséget gyermek és gyermek között, küzd a diszkrimináció ellen és független a mindenkori politikától. A Mikulásgyár nem kér emelt díjas sms-t, nem teszi ki bankszámlaszámát, nem fogad el készpénz adományt.

A szokásos adományok mellett idén újdonság, hogy élményeket, például cirkusz- és színházjegyeket is lehet ajándékozni a hátrányos helyzetű gyerekek részére. További újítás, hogy a budapesti bevásárlóközpontban első alkalommal épül fel egy tudományos játszóház is, ahol hétvégenként kémiai és fizikai kísérletekkel várják a gyerekeket, a Köszi, jól vagyok! elnevezésű program keretében mentálhigiénés beszélgetéseken lehet részt venni. A 15 perces ingyenes beszélgetésekkel a helyszínre érkezők lelki egészségén szeretnének segíteni a szakemberek.

A Mikulásgyár túlterheltsége miatt a szervezők arra kérik az adományozókat, hogy a kisebb, kézben is szállítható csomagokat a Lurdy Házban lévő ponton vagy a postákon adják le és csak a nagyobb felajánlásokat vigyék az Ötvenhatosok terére. A postákon december 2. és 21. között leadott, lezárt dobozokra a “Mikulásgyár” feliratot kell ráírni, ezeket a Magyar Posta ingyenesen továbbítja a vöröskereszt raktáraiba.

A beérkező adományokat a segélyszervezet önkéntesei juttatják el a rászoruló családok részére.

Címfotó: MTI – Mohai Balázs

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik