Mozaik

Egy tonna csoki a jótékonysági Mikulás puttonyában

A legidősebb segítő 70 éves, de középiskolások is vannak a támogatók között.

2016-ban ezer jól megtömött csomaggal készül a rászoruló gyerekek megörvendeztetéséhez a jótékonysági Mikulás. A Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány és az Angyali.hu jótékonysági csapata már javában készülődik a Mikulás ünnepségekre.

mikulas3

Több száz kiló szaloncukor, ezernyi csoki és finomság kerül a puttonyba.

Mivel sok a rászoruló, a Piros Puttonyos személyesen sajnos nem tud eljutni mindenkihez, ám a kiválasztottak esetében – ahova a Mikulás nem jut el – csomagküldő futár viszi az ajándékcsomagokat. A jótékonysági Mikulás kórházakba, gyermekotthonokba, anyaotthonokba is ellátogat.

A legkorosabb segítő 70 éves, de középiskolás önkéntes szolgálatosok és a jótékonysági szervezetek munkatársai is ügyködnek az előkészületeken. November első napjaitól együtt csomagolnak, készítik december elejére a puttonyba valót.

mikulas2

Jól jön minden segítség, ezért az alapítvány várja további segítők és támogatók jelentkezését. Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője szerint fontos a társadalmi összefogás, hiszen egymásra figyelve a társadalom értékrendje jó irányba formálható.

Az alapítvány mindennapi segítő tevékenységeivel a konkrét problémák megoldásán túl gondolkodásmódot is alakítani tud. A hosszabb távú cél, hogy ha a lakosság bajt lát, az emberek ne menjenek el egymás mellett segítségnyújtás nélkül.

Címfotó: youtube.com

Olvasói sztorik