Életmód

Remetét keresnek a festői osztrák faluba

Rendkívül ritka munkalehetőséget kínál a német határ közelében található osztrák Saalfelden: remetét keresnek a falu szikláiba fájt gyönyörű kolostorba.

A kiválasztott jelentkezőnek lehetőleg tehetősnek kell lennie, mert fizetést nem kap a településtől és arra is fel kell készülnie, hogy áram, víz és internet nélkül kell élnie.

Az 1400 méteres magasságban fekvő 350 éves remeteség fűtetlen, így csak április és november között lakható.

A remetének nincs klasszikus munkaköre

– ismerteti a plébánia a honlapján közzétett hirdetésben.

A potenciális nehézségek ellenére bizakodóak, hogy megtalálják a megfelelő embert a feladatra, akinek Alois Moser helyi pap szerint békében kell lennie önmagával.

726px-saalfelden_einsiedelei_2-png__800x600_q85_crop

A remetét Moser atya és Erich Rohrmoser, Saalfelden polgármestere választja majd ki, főként a személyiség alapján.

A hirdetésben arra külön nem térnek ki, hogy a jövőbeni remetének római katolikusnak kell lenni, de keresztény embert keresnek, aki készen áll, hogy üdvözölje az ide látogató zarándokokat és helyieket.

A remeteség tavaly ősz óta lakatlan, mikor az itt élő bécsi lelkész és pszichoterapeuta visszatért normális életéhez. Előtte egy bencés szerzetes lakta a kolostort több évtizedig.

Nem túl szokványos álláslehetőségekről egyébként már korábban is beszámoltunk: Törökbálinton 200 kisgidához kerestek önkéntes simogatókat, a Magyar Turisztikai Ügynökség pedig saját hajót és kapitányt is adott az álomfizetés mellé.

(The Telegraph)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik