Mozaik

Ezért szeretik a magyar turisták a sógorokat

Ahol két keréken is szép a barangolás.

Ausztria – ahogy sokan mondják: a sógorok – tájai közül Alsó-Ausztria egyre népszerűbb desztináció a magyar turisták körében. Tavaly mintegy 134 ezer magyar vendégéjszakát regisztráltak Alsó-Ausztriában, 0,4 százalékkal többet, mint 2014-ben. Ezzel a belföldi és a német turisták után továbbra is a magyar vendégek körében a legnépszerűbb a tartomány.

Fotó: bergfex.com
Fotó: bergfex.com

A sort a csehek, a lengyelek és a szlovákok követik. A síelési lehetőségek iránt a magyarok körében változatlanul nagy az érdeklődés – írta a turizmus.com.

Alsó-Ausztria, Burgenland, Karintia és Stájerország legkedveltebb kerékpáros túrái is csalogatóak. A biciklis kalandozások főszereplői a szőlőskertek és az innen származó termékek, de nem kizárólag. A St. Ruprecht an der Raab és Hartberg közötti szakasz „bor és alma”, a Hartberg és Bad Radkersburg közötti „bor és termálvíz” mottóval várja a kerékpárosokat.

Fotó: freizeit.at
Fotó: freizeit.at

Bad Radkersburgtól Deutschlandsbergig „bor és tökmagolaj”, míg Deutschlandsbergtől Grazon át St. Ruprecht an der Raabig „bor és kultúra” címszóval fedezhetjük fel a környéket – írta a turisztikai portál.

Címfotó: weilo-wein.at

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik