Életmód

Tündéri és mókás a bárányokat felügyelő cica

Különös vezetője lett egy új-zélandi farm birkáinak: Steve, a cica vezeti őket, aki egészen gyorsan azonosult a bárányléttel.

Emlékszel még Góliátra, az édes kis tehénre,  aki úgy gondolta, hogy ő kutya?

Nos, készülj, hogy most beleszeretsz Stevebe, a cicába, aki úgy tűnik, hogy báránynak érzi magát. Mindenekelőtt azt elmondhatjuk, hogy a cicákat vagy nagyon vagy inkább sehogy nem kedveljük. És persze van, amikor macska ellenzőként is elbizonytalanodunk, hiszen mikor egy gazdiáért aggódó cicát látunk, nos annak tényleg nem lehet ellenállni.

Az Új-Zélandi No Exit tartományban lévő, gyönyörű fekvésű Ngamatapouriban szintén  egy macska története hozta lázba az embereket.

A macska gazdája, Amanda évek óta egy farmon él, családjával birkákat tart és vadászik. Elmondása szerint valami megmagyarázhatatlan barátság alakult ki a 8 hónapos Steve névre hallgató macskája és az árván maradt bárány, Ben között.

Fotó: local-focus-nz-herald

Csupán 3 éjszakát tartottuk őket együtt, hogy melegítsék egymást, és bámulatos kötődés alakult ki közöttük. Steve ettől a pillanattól már nem szobacicaként viselkedett, hanem amikor csak lehetett a nyájjal csavargott.

Úgy tűnik, hogy a kertben lévő többi bárány is elfogadta a cicát, hiszen, mint vezetőjüket követik mindenhová. 

Ben különösen figyelte Steve útjait, és amerre a cica sétált, ő is ott termett, legyen az az udvar bármely szeglete.

Néhány hónapja még így játszottak és rágták a növényeket! 

Fotó: local-focus-nz-herald

Ma is barátok

Hegyen-völgyön

Amanda


Együtt a nyáj

Via/dailymail

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik