Életmód

Az állandó elvárások megfosztanak az élettől! Íme egy figyelemkeltő videó megszürkült minennapjainkról

Önmagadnak és ne a társadalmi elvárásoknak próbálj megfelelni.  
Megfelelő munka, karrier kiépítése, tökéletes, izmos test megformálása vagy akár a divat követése mind a társadalom által ránk erőltetett norma, ami nap, mint nap milliónyi hatás alatt definiálódik bennünk, és ezáltal befolyásolja személyiségünket, viselkedésünket, az életünket.
Ha akarjuk, ha nem, a társadalom által létrehozott ideák hatással van ránk, és az elvárt normák tekintetében egy általános, életünket végigkísérő nyomást helyez ránk.
Az állandó megfelelés csapda
“A boldogtalanság egyik kulcsa a tucatnyi elvárás. Elvárások a világ, és mások felé. A fejekben megszülető “ilyennek vagy olyannak kellene lenni” mondatok… elvárt érzések, tettek… mert míg az elvárt dolgokat hiányolod, addig észre sem veszed az apró, de hatalmas csodákat, amit a világ és mások nyújtanak feléd… “ – Hozleiter Fanni
>>>

Említhetjük a híres pszichiáter, Feldmár András gondolatát is a témában, ami az otthoni megfelelésről szól:

Akkor vagy otthon, amikor nincsenek, amikor az lehetsz, aki vagy. És a másik örömet lel benned, nem akar megváltoztatni, és nem kritizál, hanem örül neked úgy, ahogy vagy.

És most itt egy tökéletes és egyben rádöbbentő  animációs kisfilm, az Alike, ami jól példázza mindennapjainkat. Legyen ez egy felkiáltó jel, ami rádöbbent arra, hogy lehetne másként. Levetkőzve a beszürkült egyéniségünket, vegyük észre az élet sokszínűségét, szépségét, és figyeljünk jobban oda magunkra és egymásra.  Hiszen az élet szép!

 

cgmeetup

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik