Életmód

Húsvéti csomagot kapnak a nyomorban élő csenyétei gyerekek

Az abaúji faluban a túlélésért küzdenek nap mint nap.

Az ország legszegényebb falvában, Csenyétén élő gyermekeknek és családjuknak visz húsvéti csomagot a Gyermekétkeztetési Alapítvány.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei faluban mindenkire havonta 30 ezer forint vagy még kevesebb jut, a házakban nincsen folyóvíz, a körzeti orvosi állás betöltetlen, a boltban kétszer annyiba kerül minden, mint a miskolci szupermarketekben.

Földrajzi fekvése alapján ékszerdoboz lehetne

Csenyéte akár Abaúj ékszerdoboza is lehetne. A csereháti dombok között fekszik, a Vasonca patak völgyében. Legnagyobb problémája, hogy szegény emberek lakják, akik egytől egyig a túlélésért küzdenek nap mint nap. Nyár végén csipkebogyót szednek, máskor kukázni járnak Miskolcra és Kassára. Az abaúji településen egy év alatt keresnek annyit az emberek, mint a Pest megyei Telkiben egy hónap alatt.

Az alapítvány akciójában részt vehetnek a szomszédos községben, Felsőgagyon élő gyermekek is, így összesen 317 gyermek részesül adományban.

Húsvétkor halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek és szüleiknek a budapesti “nyóckerben” oszt meleg ételt az alapítvány, majd rászoruló családok kapnak csomagot – áll az alapítvány Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében.

Kiemelt kép: 24.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik