Életmód

Szegedi néprajzkutató lett az év tájházvezetője

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2017. 04. 12. 12:33

Egyedülálló programsorozatai, múzeumpedagógiai foglalkozásai jó példaként szolgálnak.
Korábban a témában:

Kulik Melinda történész-néprajzkutató, a szegedi Napsugaras Tájház vezetője kapta a Év tájházvezetője díjat a Magyarországi Tájházak Szövetsége tisztújító közgyűlésén Szentendrén.

A kiemelkedő tájházvezetői, hagyományőrző és közösségteremtő munka elismeréseként átadott díj nemcsak a fiatal kutatónak és a tájház mint múzeumi bemutató helyszín, néprajzi gyűjtemény vezetőjének szól, hanem egy olyan szervező egyéniségnek, aki közösségi térré formálta ezt az oktatási helyszínt – indokolta döntését a szövetség az MTI-hez eljuttatott közleményében. Kiemelték:

A jó tájház nem csupán a múlt emlékeinek felsorolását nyújtja a látogatóknak, hanem a pedagógia, az andragógia, a közművelődés, a népművészeti mesterkedések módszereit ötvözve komplex élményeket teremt, ahol a gyökereit őrző közösség van jelen.

A díjazott méltatásában hangsúlyozták:

Kulik Melinda, olyan személyiség, aki teljes erejével és szakmai tudásával hivatásának tekinti az értékek átadásának feladatát. A merev és statikus egykori alsóvárosi gyűjteménybe az élet lüktetését hozta, megcélozva az ifjú nemzedékeket. Egyedülálló programsorozatai, múzeumpedagógiai foglalkozásai, fesztiváljai, a folklór eszközeit megszólaltató gyermektáborai nemcsak a térségben szolgálhatnak példaként, hanem országosan is.

A közgyűlésen a szervezet élére három évre ismét megválasztották Bereczki Ibolyát. Az ügyvezető elnök Hegedűsné Majnár Márta lett. Az idén 15 esztendős országos hatókörű civil szervezet megújította elnökségét és felügyelő bizottságát is.

Fotók: Facebook/Tájházszövetség

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Scotts Head Dominica is a small fishing village in Domica, Caribbean Island. It is the meeting point of Atlantic Ocean and the Caribbean Sea (Soufriere Bay). Scotts Head is famous of its snorkeling and diving places. Soufriere Bay was formed by a volcanic crater. The famous dive site of Champagne is located near Soufriere, where mild volcanic activity sends bubbles of warm air up through the water.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.