Életmód

A természetes optimizmus színe az új, kék szín

Egy legfrissebb kutatás szerint felismerték az optimizmus színét. Jó hír, hogy mindössze annyit kell tennünk, hogy felnézzünk az égre, hogy láthassuk.

A Twinings Infusions és a Pantone új színt hozott létre, a “Természetes optimizmus” színét, egy kellemes kék árnyalatot, aminek azonnali pozitív hatása van.

A “Természetes optimizmus” a kék égboltra és a nyárra emlékezteti az embereket, ami legtöbb esetben pozitív élményt vált ki mindenkiből.

A tudományt már régóta foglalkoztatja, hogyan lehetnek boldogok az emberek. A sokak által kedvelt teát forgalmazó Twinings egy nemrég lezajlott felmérésből most kiderült, hogy 12,8 millió brit nem túlságosan optimista a mindennapokban. A kutatásban ugyanakkor kiderült, hogy ezek az emberek optimistábbnak érzik magukat, amikor gyönyörű kék ​​égboltot (56%) és virágzó virágokat (46%) látnak el, így a Twinings és a Pantone ezen természetes színekkel próbálta ezeket az érzéseket generálni.

Fotó: twinings

A “Természetes optimizmus” egy tiszta és lágy kék árnyalat

A színt nyáridéző melegség jellemzi, és ez egyedülálló módon emlékeztet a kék égboltra és ezáltal nyújtja a felszabadító, kellemes érzést.

A kutatás szerint az optimizmus alacsony szintjének átütő hatása van jólétünkre. Azok, akik optimistának érzik magukat, nagyobb valószínűséggel mosolyognak vagy nevetnek (56%), szívesen barátkoznak (22%) vagy sétálnak, túráznak.  (21%).

10 britből 9 (89%)  mondta azt, hogy a szabadban, a természetben eltöltött idő fontos függvénye annak, hogy az emberek optimistának érezzék magukat az életben.

Fotó: twinings

Ha optimisták vagyunk, az nem csak a mi életünkben hoz pozitív változást, hanem környezetünkben is.

Vicky Keenan, a Twinings-i márka vezetője így nyilatkozott: Ha életigenlők vagyunk a mindennapokban, akkor nagyobb valószínűséggel hozunk pozitív döntéseket, és ezáltal jobban érezzük magunkat kívül-belül. Ez az életérzés pedig megfertőzi a körülöttünk élőket is. Reméljük, hogy azáltal, hogy hivatalosan is azonosítottuk az optimizmus színét, sok embert ösztönözünk arra, hogy élete minél több területén vegye körbe magát ezzel a színnel, és a legfontosabb, hogy a lehető legtöbb időt töltsön a természetben.

Via/House Beautiful

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik